Ο Αλέις Εσπαργκαρό θα υπογράψει με την Honda ως οδηγός δοκιμών

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©SS Twitter

Ο Αλέις Εσπαργκαρό θα υπογράψει με την Honda ως οδηγός δοκιμών

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:25 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 04.06.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό είναι έτοιμος να υπογράψει με την Honda για το 2025 ως οδηγός δοκιμών.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό ανακοίνωσε πριν από το γκραν πρι της Καταλονίας την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2024, τερματίζοντας μια 20ετή καριέρα στα paddock του MotoGP που μέχρι στιγμής έχει αποφέρει τρεις νίκες στην κορυφαία κατηγορία με την Aprilia.

Ο Ισπανός είχε ήδη δηλώσει τότε ότι σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει αναβάτης δοκιμών, δεδομένης της εμπειρίας που διαθέτει.

Παρά την επιτυχία που έχει απολαύσει με την Aprilia, τη μάρκα με την οποία αγωνίζεται τα τελευταία οκτώ χρόνια και στην οποία έφερε τις αντίστοιχες πρώτες νίκες τους στο MotoGP, ο Εσπαργκαρό έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θα συνεχίσει με την ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με το Autosport, η Honda είναι κοντά στην εξασφάλιση των υπηρεσιών του Εσπαργκαρό ως αναβάτη δοκιμών για το 2025, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόκληση για τον Ισπανό, δεδομένων των αγώνων του HRC τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι σαφές τι θα σήμαινε αυτό για τον σημερινό δοκιμαστή της Honda Στέφαν Μπραντλ.

Ο Εσπαργκαρό εντάχθηκε στην Aprilia το 2017, μετά από δύο χρόνια στη Suzuki. Κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ ετών, ανέλαβε το ρόλο της εξέλιξης της RS-GP, η οποία από χειρότερη μοτοσυκλέτα στο grid έγινε τώρα μια μοτοσικλέτα ικανή να κερδίζει αγώνες και να αντιστέκεται στην ισχυρή Ducati - μια δουλειά που τώρα ελπίζει να επαναλάβει στη Honda.