Αυτός είναι ο μοναδικός αναβάτης που προκάλεσε φόβο στον Μαρκ Μάρκεθ

Αντρέα Ιαννόνε και Μαρκ Μάρκεθ

i

©Shutterstock

Αυτός είναι ο μοναδικός αναβάτης που προκάλεσε φόβο στον Μαρκ Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:45 - 28.06.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο που του προκαλούσε ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο μοναδικός αναβάτης που προκάλεσε φόβο στον Μαρκ Μάρκεθ στο Moto2 θα μπορούσε να επανενωθεί μαζί του στο grid του MotoGP του επόμενου έτους.

Ο Αντρέα Ιαννόνε έχει ονομαστεί ως ο αναβάτης που «έβαλε» τον τρόμο στην καρδιά του θρύλου του αθλήματος, σύμφωνα με τον Νταβίντε Ταρντόζι.

Ο Ιαννόνε, τώρα αναβάτης της Ducati στα World Superbikes μετά την παρέλευση τετραετούς απαγόρευσης του ντόπινγκ, εξετάζει τις επιλογές του για το 2025.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, ο Αντρέα θα πρέπει να προσπαθήσει να τα πάει καλά στο WSB», είπε ο διευθυντής της Ducati, Ταρντόζι, στο GPOne. «Σίγουρα το MotoGP είναι στο μυαλό του, αλλά βλέπω ότι είναι δύσκολο να φτάσει εκεί.

Είναι, ωστόσο, φυσικό ταλέντο και θέλω να θυμάμαι κάτι που μου είπε ο Μαρκ Μάρκεθ πριν από μερικά χρόνια. Ο Ιαννόνε ήταν ο μόνος αναβάτης που φοβόταν ο Μαρκ στο Moto2. Ο Αντρέα άξιζε τον σεβασμό ενός έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή».

Το 2012, καθώς ο Μαρκ Μάρκεθ κέρδισε το πρωτάθλημα Moto2, ο Πολ Εσπαργκαρό τερμάτισε δεύτερος και ο Ιαννόνε τρίτος στο πρωτάθλημα. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Μάρκεθ ήταν δεύτερος μετά τον Στέφαν Μπραντλ με τον Ιαννόνε και πάλι τρίτο.

Πολλά χρόνια αργότερα, αφού ο Μάρκεθ κατέκτησε το MotoGP και τώρα βρίσκεται στην επόμενη φάση του αναζητώντας άλλο ένα πρωτάθλημα με τη Ducati, ο Ιαννόνε βιώνει επίσης μια αναγέννηση. Ο Ιταλός έχει εντυπωσιάσει στους πρώτους γύρους της σεζόν WSBK για την Go Eleven Ducati.

Ο Ταρντόζι παραδέχεται ότι η ομάδα MotoGP της Pramac είναι ανάμεσα στους μνηστήρες του για την επόμενη χρονιά. «Ξέρουμε ότι ο Πάολο Καμπινότι είναι μεγάλος θαυμαστής του», είπε ο Ταρντόζι. «Πιστεύω, ωστόσο, ότι το πράγμα είναι αρκετά δύσκολο για πολλούς λόγους.

Ο Αντρέα τα πάει πολύ καλά στο WSBK, αλλά το MotoGP είναι ένα βήμα παραπέρα και δεν ξέρω αν μετά από τόσα χρόνια μπορεί ακόμα να το χωνέψει. Επίσης, έχει αλλάξει ο τρόπος οδήγησης και ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά των μοτοσικλετών», πρόσθεσε.

Ο Ιαννόνε θα μπορούσε επίσης να αναζητήσει την εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati WSBK εάν ο Αλβάρο Μπαουτίστα επιλέξει να φύγει.