Ο Εσπαργκαρό δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο τριήμερο του Σάχσενρινγκ

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Aprilia

Ο Εσπαργκαρό δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο τριήμερο του Σάχσενρινγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:20 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 05.07.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν θα λάβει μέρος στο υπόλοιπο τριήμερο του Σάχσενρινγκ.

Αφού έκανε μόλις τρεις γύρους στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σάχσενρινγκ το πρωί της Παρασκευής (5/7), ο Αλέις Εσπαργκαρό αποσύρθηκε από το υπόλοιπο του τριημέρου του Γερμανικού GP.

Ο Ισπανός της Aprilia, ο οποίος έσπασε το πέμπτο μετακάρπιο στο δεξί του χέρι σε μία άσχημη πτώση στο Σπριντ του Άσεν, ήλπιζε ότι θα έκανε τον πόνο διαχειρίσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο. Αλλά ο νέος αναβάτης δοκιμής της HRC του 2025 - μετά το ατύχημα του στο Άσεν - εθεάθη να αγωνίζεται με ένα ειδικό γάντι πριν από το σημερινό FP1 της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, ο γιατρός που εξέτασε τον αναβάτη εθεάθη να κάνει μια χειρονομία «τέλειωσε» καθώς μιλούσε με τον Εσπαργκαρό κατά την επιστροφή του στα πιτ μετά από τους τρεις γύρους που έκανε. Η Aprilia επιβεβαίωσε ότι ο Ισπανός δεν θα λάβει μέρος στο υπόλοιπο τριήμερο.

«Πονούσα πολύ πριν έρθω εδώ», είπε ο Εσπαργκαρό. «Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να οδηγήσω αλλά δεν ήθελα να μείνω στο σπίτι. Ήρθα εδώ και προσπάθησα, αλλά είναι αδύνατο. Πονάω πολύ κάθε φορά που στρίβω στις σωστές γωνίες και δεν μπορώ να ελέγξω το γκάζι, επομένως είναι επικίνδυνο και για τους άλλους (αναβάτες), οπότε αναγκάζομαι να σταματήσω».

Με τον δοκιμαστικό αναβάτη της Aprilia, Λορέντζο Σαβαντόρι, επίσης τραυματία στο Άσεν, ο Μάβερικ Βινιάλες θα οδηγήσει μόνος του αυτό το τριήμερο για την εργοστασιακή ομάδα.