Ο Εσπαργκαρό επέζησε στο Σπριντ της Καταλονίας

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Aprilia

Ο Εσπαργκαρό επέζησε στο Σπριντ της Καταλονίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:44 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 29.05.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό πήρε μια σπουδαία νίκη στο Σπριντ της Καταλονίας, το οποίο στιγματίστηκε από πολλές πτώσεις.

Ο αγώνας Σπριντ της Καταλονίας για το MotoGP του 2024 στην πίστα της Βαρκελώνης ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς και επεισοδιακούς της χρονιάς.

Ο poleman Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia πήρε μία σπουδαία νίκη σε ένα Σπριντ που έπεσαν τρεις διαφορετικοί αναβάτες από την πρώτη θέση.

Ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati από τη 14η θέση του grid βρέθηκε στη 2η, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα της GasGas.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε την πρωτοπορία από τον Αλέις Εσπαργκαρό. Ο Ισπανός της Aprilia έχασε αρκετές θέσεις και έπεσε στην 5η, πίσω από τους Ραούλ Φερνάντεθ και Μπραντ Μπιντερ.

Ο Χόρχε Μάρτιν ανέβηκε μία θέση και ήταν στην 6η, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ σκαρφάλωσε στην 8η θέση, πίσω από τον Ενέα Μπαστιανίνι. Ο Πέδρο Ακόστα ήταν πολύ γρήγορος και πέρασε τον Μπανάια για να πάρει τα ηνία του αγώνα για πρώτη φορά.

Ωστόσο ο Ακόστα δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή, καθώς ο Ραούλ Φερνάντεθ τον πέρασε. Ο Ισπανός της Trackhouse σε εκείνο το σημείο ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα.

Ο Φερνάντεθ άρχισε να φτιάχνει μια σημαντική διαφορά στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον Ακόστα και τον Μπίντερ. Ο Μπανάια δυσκολευόταν να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών πρώτων.

Ο Φερνάντεθ έδειχνε άτρωτος στην πρώτη θέση, όμως στον 5ο γύρο το όνειρο της νίκης έσβησε, καθώς είχε πτώση. Έτσι, για λίγο στην πρωτοπορία έμεινε ο Ακόστα, τον οποίο όμως κυνηγούσε ο Μπίντερ. Ο τελευταίος κατάφερε να περάσει τον Ισπανό ρούκι, όμως ούτε αυτός απέφυγε το λάθος. Έτσι ο Μπίντερ έγινε ο δεύτερος πρωτοπόρος που εγκατέλειψε από τη διαδικασία.

Μετά από αυτή τη εξέλιξη, ο Μπανάια βρέθηκε στην πρώτη θέση, έχοντας πίσω του τον Εσπαργκαρό, ο οποίος είχε περάσει τον Ακόστα. Από κοντά ήταν και το δίδυμο Μαρκ Μάρκεθ-Μάρτιν.

Ο Μπανάια ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη στο Σπριντ, αλλά στον τελευταίο γύρο είχε πτώση λίγες στροφές πριν από τον τερματισμό και εγκατέλειψε.

Έτσι, ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia πήρε τη νίκη στο χαοτικό Σπριντ της Καταλονίας, όπως και τη περασμένη σεζόν. Στο μεταξύ, ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Πέδρο Ακόστα για να βρεθεί στη 2η θέση.

Ακολούθησαν οι Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Τζακ Μίλερ (KTM), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia) και Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας

Tags: