Ο Εσπαργκαρό ρεκόρ πίστας στην Βαρκελώνη, ο Μαρκ Μάρκεθ στο Q1

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Aprilia

Ο Εσπαργκαρό ρεκόρ πίστας στην Βαρκελώνη, ο Μαρκ Μάρκεθ στο Q1

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:08 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και στην περίοδο των χρονομετρημένων δοκιμών του GP της Καταλονίας.

Η δράση συνεχίστηκε στο γκραν πρι της Καταλονίας τον έκτο αγώνα του MotoGP στο 2024 με τη δεύτερη και κρίσιμη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.

Στα 60 λεπτά που πραγματοποιήθηκαν υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες ορίστηκαν οι οδηγοί που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου (25/5).

Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia, ο οποίος στο τέλος του FP2 σημείωσε χρόνο 1:38,562, που είναι νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη μοτοσικλέτα της KTM. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης παρά το γεγονός ότι είχε δύο πτώσεις μέσα στη διαδικασία κατάφερε να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Ο εντυπωσιακός για ακόμα μία φορά Πέδρο Ακόστα της GasGas κατετάγη στην 3η θέση, μπροστά από τον Πέκο Μπανάια, ο οποίος είχε το καλύτερο πλασάρισμα για αναβάτη της Ducati.

Στην 5η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Τζακ Μίλερ με την KTM. Οι αναβάτες της Pramac Ducati ακολούθησαν στην 6η και 7η θέση, με τον Χόρχε Μάρτιν να επικρατεί του Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati ήταν στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Ρινς (Yamaha) και Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia). Οι δέκα παραπάνω αναβάτες πήραν το απευθείας εισιτήριο για το αυριανό Q2.

Η έκπληξη της διαδικασίας ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό τριήμερο έμεινε εκτός δεκάδας. Έτσι ο αναβάτης της Gresini Ducati θα δοκιμάσει την τύχη του από το Q1.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 25/5, στις 11:10 ώρα Ελλάδος με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Καταλονίας.

Tags: