Ο Εσπαργκαρό υπέγραψε στην Honda ως αναβάτης εξέλιξης

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Honda

Ο Εσπαργκαρό υπέγραψε στην Honda ως αναβάτης εξέλιξης

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 03.07.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό θα είναι δοκιμαστικός αναβάτης για τη Honda το 2025, μετά την απόσυρσή του στο τέλος της φετινής σεζόν στο MotoGP.

Η Honda υπέγραψε επίσημα τον Αλέις Εσπαργκαρό ως αναβάτη δοκιμών του MotoGP για τη σεζόν 2025.

Ο Ισπανός αποφάσισε να αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σεζόν πριν από το γκραν πρι της Βαρκελώνης, κάτι που στη συνέχεια οδήγησε σε φήμες ότι θα μπορούσε να αναζητήσει έναν ρόλο δοκιμαστικού αναβάτη. Η Honda ενήργησε γρήγορα καθώς έγινε σαφές ότι οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία.

Αυτή η συμφωνία έχει πλέον γίνει επίσημη καθώς ο Εσπαργκαρό θα ηγηθεί του προγράμματος δοκιμών της Honda μαζί με τον Στέφαν Μπραντλ. Η ιαπωνική ομάδα διανύει τη χειρότερη περίοδο της στην ιστορία του MotoGP, επομένως η υπογραφή με κάποιον με το ταλέντο και την εμπειρία του Εσπαργκαρό θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη.

Ο Ισπανός αναβάτης έχασε το ολλανδικό GP του περασμένου Σαββατοκύριακου μετά από δύο άσχημες πτώσεις, η δεύτερη ήταν στον τελευταίο γύρο του Αγώνα Σπριντ, ενώ η πρώτη στις χρονομετρημένες δοκιμές της Παρασκευής.

Ο Εσπαργκαρό υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετακάρπιο στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, αλλά ο Ισπανός θα υποβληθεί σε μαγνητοθεραπεία σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης και να είναι έτοιμος για το γερμανικό γκραν πρι αυτού του Σαββατοκύριακου.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για μια Honda στο Άσεν ήταν η 13η θέση του Ζοάν Ζαρκό, ενώ ο Ζοάν Μιρ εγκατέλειψε από τον αγώνα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξασφάλισης ενός «μεγάλου ονόματος» στην ομάδα δοκιμών τους για να προωθήσει το έργο.