Ο Κουαρταραρό αποκάλυψε ποιους αναβάτες θα ήθελε στην Pramac Yamaha

Φάμπιο Κουαρταραρό

i

©Monster Energy Yamaha MotoGP

Ο Κουαρταραρό αποκάλυψε ποιους αναβάτες θα ήθελε στην Pramac Yamaha

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:40 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 04.07.2024

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό επιλέγει τους αναβάτες που θα υπέγραφε για την νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha, την Pramac.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη το απόγευμα της Πέμπτης (4/7).

Ερωτηθείς να επιλέξει την προτιμώμενη σειρά αναβατών του για την νέα Pramac Yamaha, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 είπε: «Αυτός ο τύπος στα δεξιά μου!» και έκανε χειρονομία στον αναβάτη της VR46, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, που καθόταν δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου στο Σάχσενρινγκ.

«Νομίζω ότι ο Φάμπιο μπορεί να είναι αυτός που μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά για τη Yamaha. Πιέζω στο δρόμο μου προς τη Yamaha γιατί πιστεύω ότι τους τελευταίους 10 μήνες έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν αναβάτη σαν αυτόν για να βελτιώσουμε πραγματικά το έργο μας και νομίζω ότι ένας πρωτάρης που μπορεί να είναι επίσης μια καλή ιδέα».

Για την πιθανότητα των ρούκι, ο Κουαρταραρό απάντησε: «Νομίζω ότι ο (Σέρχιο) Γκαρσία, (Αλόνσο) Λόπεθ είναι ονόματα που είναι πραγματικά γρήγορα στο Moto2. Και νομίζω ότι μπορούν να κερδίσουν τη θέση τους σε μια ομάδα όπως η Pramac που στο τέλος δεν θα είναι πραγματικά μια δορυφορική ομάδα, απλώς μια επέκταση μιας εργοστασιακής ομάδας».

Απαντώντας στα λόγια του Κουαρταραρό, ο Ντι Τζιαναντόνιο- ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα για το Plan A, Plan B και Plan C για την επόμενη σεζόν, αλλά χωρίς να κατονομάσει αυτές τις επιλογές - είπε: «Είμαι ευγνώμων για αυτήν την κατάσταση και επίσης στον Φάμπιο, ειλικρινά, γιατί το να έχεις αυτά τα λόγια από έναν συνάδελφο - έναν αντίπαλο αλλά και έναν φίλο - είναι πάντα τόσο καλό.

Δεν είναι μυστικό ότι μιλάμε με τη Yamaha, αλλά και με την ομάδα μου (VR46) και το Plan C που δεν μπορώ να πω. Αλλά επίσης μιλούσα με τον Φάμπιο (Κουαρταραρό) την περασμένη εβδομάδα και ειλικρινά μιλούσα για το πώς είναι το έργο (Yamaha). Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να αποφασίσω για το μέλλον μου. Και αυτό το Σαββατοκύριακο θα ορίσω λίγο-πολύ τον δρόμο για το σίγουρα το Plan A μου».

Ένα πλεονέκτημα της υπογραφής του Ιταλού αναβάτη για την Pramac θα ήταν μια εργοστασιακή μοτοσικλέτα. «Ναι σίγουρα. Νομίζω ότι το συμβόλαιο με έναν εργοστασιακό κατασκευαστή είναι πάντα διαφορετικό σε σύγκριση με το να έχεις συμβόλαιο με μια ομάδα, χωρίς να λέει τίποτα κακό για τις ομάδες», είπε ο «Ντίτζια».

«Για έναν αναβάτη, το συμβόλαιο από ένα εργοστάσιο είναι διαφορετικό. Είναι ο στόχος που έχει ο καθένας μας και είναι ένας από τους στόχους μου για την επόμενη σεζόν: Να έχω μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα».