O Μαρκ Μάρκεθ προ των πυλών της εργοστασιακής Ducati

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Ducati

O Μαρκ Μάρκεθ προ των πυλών της εργοστασιακής Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:55 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 05.06.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι μία «ανάσα» από την εργοστασιακή Ducati, μετά την απόφαση του Χόρχε Μάρτιν να υπογράψει στην Aprilia.

Η ανακοίνωση του Χόρχε Μάρτιν από την Aprilia άνοιξε το δρόμο για την αναβάθμιση του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή Ducati το 2025 στο MotoGP.

Θυμίζουμε πως ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποχώρησε στο τέλος της σεζόν του 2023 από τη Honda, με την οποία έκανε σπουδαία πράγματα στην κατηγορία για να υπογράψει στην Gresini Ducati, έχοντας για ομόσταβλο τον αδερφό του, Άλεξ

Η Ducati θέλησε το 2025 να τοποθετήσει δίπλα στον Πέκο Μπανάια τον Χόρχε Μάρτιν, αλλά ο Μαρκ Μάρκεθ σε δηλώσεις του έκανε σαφές ότι δεν θα δεχόταν να είναι ο αντικαταστάτης του Μάρτιν στην Pramac.

Αυτή την αντίδραση δεν την περίμεναν οι άνθρωποι της Ducati που είχαν έρθει σε επαφή με τον αναβάτη το Σαββατοκύριακο στο Μουτζέλο. Ο Μάρκεθ τους είπε ότι είτε θα πήγαινε στην εργοστασιακή ομάδα είτε σε άλλο εργοστάσιο.

Η ιταλική ομάδα πανικοβλήθηκε όταν είδε ότι έχανε τον Μάρκεθ και ενέδωσε στις απαιτήσεις του. Έτσι του πρότεινε τη θέση στην εργοστασιακή της ομάδα δίπλα στον Μπανάια για το 2025 στο MotoGP. Αυτή η κίνηση «έσπρωξε» τον Μάρτιν να αποδεχθεί την πρόταση της Aprilia.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati για το 2025 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή η μετακίνηση μπορεί να δώσει στον Ισπανό την ευκαιρία για να διεκδικήσει τον έβδομο τίτλο του στην κατηγορία.