O Μάρτιν αρνήθηκε την πρωτιά στον Μαρκ Μάρκεθ στο FP1 της Καταλονίας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

O Μάρτιν αρνήθηκε την πρωτιά στον Μαρκ Μάρκεθ στο FP1 της Καταλονίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:57 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 29.05.2024

O Χόρχε Μάρτιν ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Καταλονίας.

Η αγωνιστική δράση στο γκραν πρι της Καταλονίας ξεκίνησε με τη 45λεπτη διαδικασία του FP1. Ο έκτος αγώνας της φετινής σεζόν του MotoGP ξεκίνησε με τον ηλιόλουστο καιρό να επιτρέπει στους αναβάτες να έχουν μία ιδανική πρώτη περίοδο δοκιμών.

Ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 ήταν ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati. Ο Ισπανός στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας σημείωσε το 1:39,579 και πήρε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του, Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati.  

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP ήταν αργός για μόλις 0,292 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Μάρτιν. Την τριάδα έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη μοτοσικλέτα της KTM.

Στην 4η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, μπροστά από τον εντυπωσιακό ρούκι Πέδρο Ακόστα της GasGas. Θυμίζουμε πως ο πρώτος την Πέμπτη (23/5) ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το MotoGP στο τέλος του 2024.

Ο Άλεξ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ στην 7η θέση ήταν ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati.

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αογκούστο Φερνάντεθ (GasGas), Τζακ Μίλερ (KTM) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse).

Η δράση στην Καταλονία συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας με τις ελεύθερες δοκιμές. Πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο που θα ορίσει ποιοι αναβάτες θα πάρουν μέρος στο Q1 και ποιοι θα πάρουν μέρος στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου (25/5).

Tags: