Ο Μάρτιν επικράτησε με άνεση στο Σπριντ του Σάχσενρινγκ

Χόρχε Μάρτιν

i

©Michelin

Ο Μάρτιν επικράτησε με άνεση στο Σπριντ του Σάχσενρινγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:29 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 06.07.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν δεν είχε αντίπαλο στο Σπριντ του Σάχσενρινγκ και πήρε άνετα τη νίκη μπροστά από τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Πέκο Μπανάια.

Ο Αγώνας Σπριντ του γκραν πρι της Γερμανίας, το ένατο φετινό αγωνιστικό τριήμερο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Ο Ισπανός αναβάτης εκκίνησε από την πολ ποζίσιον, έπεσε στην 3η θέση, αλλά γρήγορα ανέκτησε την πρωτοπορία του Σπριντ, για να την κρατήσει μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός, Μιγκέλ Ολιβέιρα με την Trackhouse Racing, ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από πολύ καιρό. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati Lenovo

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ καλά και πετάχτηκε στην πρώτη θέση, όμως αρκέστηκε στην 3η θέση της κατάταξης. Στην 4η θέση ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι με την δεύτερη μοτοσικλέτα της Ducati Lenovo.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι με την Pramac Ducati τερμάτισε στην 5η θέση. Για την 6η θέση όμως δόθηκε μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στον Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και τον Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia).

Θυμίζουμε πως και οι δύο αναβάτες είχαν πολύ άσχημες πτώσεις την Παρασκευή (5/7). Τελικά νικητής από τη μονομαχία βγήκε ο Μ. Μάρκεθ, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση, με τον Βινιάλες να είναι στην 7η.

Την τελική εννιάδα του Αγώνα Σπριντ του GP της Γερμανίας συμπλήρωσαν οι Μπραντ Μπίντερ της KTM και Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: