Ο Μάρτιν έθεσε προθεσμία στην Ducati

Χόρχε Μάρτιν

i

©Photo by Steve Wobser/Getty Images

Ο Μάρτιν έθεσε προθεσμία στην Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 29.05.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν έδωσε προθεσμία στην Ducati πριν ξεκινήσει συνομιλίες με την KTM.

Ο Χόρχε Μάρτιν έχει δώσει στην Ducati προθεσμία μέχρι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την KTM.

Ο αναβάτης της Pramac Ducati βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας του MotoGP, αφού έχασε το πρωτάθλημα του 2023 στον τελευταίο αγώνα.

Οι Μαρκ Μάρκεθ και Μάρτιν δίνουν «μάχη» με τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Ενέα Μπαστιανίνι, για τη βασική θέση του Ιταλού κατασκευαστή για το 2025, δίπλα στον Πέκο Μπανάια.

Ο Μάρτιν έχει ήδη παραμεριστείς δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια, και μπήκε αυτή τη σεζόν προειδοποιώντας την Ducati ότι θα εγκαταλείψει εντελώς τον κατασκευαστή αν δεν προαχθεί να φορέσει τα «κόκκινα» για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Motorsport, ο Ισπανός ενημέρωσε την Ducati ότι έχει προθεσμία μέχρι τις 2 Ιουνίου, την ημέρα του ιταλικού MotoGP στο Μουτζέλο, για να του προσφέρει συμβόλαιο, προκειμένου να μετακινηθεί στην εργοστασιακή ομάδα από το 2025.

Εάν η επιθυμία του δεν εκπληρωθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ο Μάρτιν είπε στην Ducati ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με την KTM. Η KTM έχει «κλειδώσει» τους Μπραντ Μπίντερ και Πέδρο Ακόστα στη σύνθεση αναβατών του MotoGP του 2025.

Επέμειναν επίσης ότι μια ονειρεμένη κίνηση για τον Μάρκεθ δεν είναι ρεαλιστική για το επόμενο έτος. Αλλά η πόρτα είναι ανοιχτή για τον Μάρτιν να επανέλθει.

Η KTM θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερο μισθό από την Aprilia στον Μάρτιν και θα μπορούσε να συνδεθεί με μια χορηγία της Red Bull, όπως αναφέρει η Marca.

Ο Μάρτιν εκπροσώπησε την KTM στις ημέρες του στη Moto2, αλλά, όταν μπήκε στην πρώτη κατηγορία, η απόφασή του να αποχωρήσει από τον Αυστριακό κατασκευαστή δεν ήταν φιλική. Ωστόσο, η KTM δεν του κρατάει κακία.

«Το θέμα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Όποιος μας γνωρίζει καλύτερα, ξέρει πόσο συναισθηματικοί είμαστε και ότι μπορούμε να στενοχωρηθούμε πολύ. Όταν κάποιος μας αφήνει έτσι, το παίρνουμε πολύ προσωπικά επειδή βάζουμε τόση καρδιά και ψυχή σε αυτό. Αλλά ο Μαρτίν έκανε ό,τι ήταν σωστό για την καριέρα του και τώρα είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος», δήλωσε στο Motorsport-Magazin ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM, Πιτ Μπάιρερ.