Ο Μάρτιν πήρε ποινή για το GP της Ολλανδίας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Ο Μάρτιν πήρε ποινή για το GP της Ολλανδίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:12 - 30.06.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων εν όψει του γκραν πρι της Ολλανδίας στην πίστα του Άσεν.

Ο πρωτοπόρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος του MotoGP, Χόρχε Μάρτιν, θα πέσει από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση στο γκραν πρι της Ολλανδίας, αφού τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες.

Ο αναβάτης της Pramac Ducati παρατηρήθηκε ότι οδηγούσε αργά και εμπόδιζε τον Ραούλ Φερνάντεθ στις στροφές 2-3 κατά τη διάρκεια του Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ως πρώτη παράβαση για τη σεζόν η κατάλληλη ποινή σε αυτή την περίπτωση είναι ποινή τριών θέσεων στο grid. Ο Μάρτιν είχε εκφράσει την απογοήτευσή του που τον κράτησαν άλλοι αναβάτες που αναζητούσαν slipstream λίγο πριν το συμβάν με τον Ισπανό της Trackhouse.

Το προβάδισμα του Ισπανού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει συρρικνωθεί στους 15 βαθμούς μετά τη νίκη του Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Lenovo στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (29/6).

Η ποινή του Μάρτιν φέρνει τον Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia) στη δεύτερη θέση στο grid και τον Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) στην εξωτερική της πρώτης σειράς. Ο Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia) βρίσκεται τώρα στην κορυφή της δεύτερης σειράς στην τέταρτη, εάν είναι έτοιμος να οδηγήσει μετά το ατύχημα του Σαββάτου στον τελευταίο γύρο του Σπριντ.