Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο Μουτζέλο με νέο ρεκόρ πίστας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Ducati

Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο Μουτζέλο με νέο ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:20 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 01.06.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν εντυπωσιακά γρήγορος στις κατατακτήριες του GP της Ιταλίας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Ιταλίας, του έβδομου φετινού αγώνα για το MotoGP, ήταν υπόθεση του Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati κυριάρχησε και κατέκτησε την πολ ποζίσιον, γράφοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου με το 1:44,504.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati, ο οποίος ήταν μόλις 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον χρόνο του Μάρτιν. Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 5η θέση λόγω του περιστατικού με τον Άλεξ Μάρκεθ στις δοκιμές της Παρασκευής.

Ο Μάβερικ Βινάλες με την Aprilia ακολούθησε στην 3η θέση, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πολ όταν είχε πτώση στην τελευταία στροφή της πίστας.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων έχει αυξημένο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι για δεύτερο αγώνα στη σειρά σε αυτό βρίσκονται «μεγάλα» ονόματα.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι και ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Q1, καταγράφοντας γρήγορα περάσματα. Τελικά ο πρώτος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:45,465, μπροστά από τον αναβάτη της VR46 Ducati.

Ακολούθησαν οι Ραούλ Φερνάντεθ, Φάμπιο Κουαρταραρό και Μάρκο Μπετζέκι, ενώ πιο πίσω ήταν οι αναβάτες της KTM, Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ.

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν όταν οι αναβάτες έκαναν την δεύτερη χρονομετρημένη τους προσπάθεια, καθώς ο Ραούλ Φερνάντεθ βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με έναν εντυπωσιακό γύρο. Μαζί με τον Ισπανό της Trackhouse το εισιτήριο για το Q2 πήρε ο Μορμπιντέλι.

Στο δεύτερο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων, ο Χόρχε Μάρτιν μπήκε δυναμικά και κατέγραψε νέο ρεκόρ πίστας με το 1:44,504, μπροστά από τους Πέκο Μπανάια, Μάβερικ Βινιάλες, Μαρκ Μάρκεθ και Φράνκο Μορμπιντέλι. 

Ο Μπανάια ήταν πολύ γρήγορος, ωστόσο έχασε πολύ χρόνο στον τελευταίο τομέα της πίστας και παρέμεινε στη 2η θέση της κατάταξης. Την ίδια στιγμή ο Μ. Μάρκεθ ήταν έτοιμος για νέο ρεκόρ πίστας, όμως ένα λάθος στη στροφή 10 τον έστειλε στα χαλίκια και εκτός διεκδίκησης της πολ.

Στη συνέχεια κανένας αναβάτης δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία αλλαγή στη κατάταξη. Έτσι, ο Χόρχε Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον και μαζί το νέο ρεκόρ πίστας στην πίστα του Μουτζέλο.

Στη θέση παρέμεινε ο Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo, ενώ ο Μάβερικ Βινιάλες με την πρώτη μοτοσικλέτα της Aprilia κατετάγη στη 3η θέση.

Ακολούθησαν οι Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Άλεξ Ρινς (Yamaha), Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse).

Ο αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: