Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο Σάχσενρινγκ με εκπληκτικό ρεκόρ πίστας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο Σάχσενρινγκ με εκπληκτικό ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:41 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 06.07.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati πήρε την πολ στο Σάχσενρινγκ και άφησε πίσω του τους αναβάτες της Trackhouse, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Γερμανίας στην πίστα του Σάχσενρινγκ ήταν η ευκαιρία των αναβατών του MotoGP να συντρίψουν το ρεκόρ της πίστας. Πρώτος καλύτερος ήταν ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati, ο οποίος με εκπληκτικό τρόπο πήρε την πολ ποζίσιον τόσο για το Σπριντ όσο και για τον αγώνα της Κυριακής.

Στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν οι αναβάτες της Trackhouse Racing, με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα να είναι ταχύτερος του Ραούλ Φερνάντεθ.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών διάρκειας 15 λεπτών ξεκίνησε με αρκετούς αναβάτες να ψάχνουν το ένα από τα δύο εισιτήρια, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση για το Q2.

Ο Ραούλ Φερνάντεθ ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, έχοντας σημειώσει το 1:20,102, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος αγωνίζεται τραυματίας, μετά την άσχημη πτώση που είχε στις χρονομετρημένες δοκιμές της Παρασκευής (5/7).

Ωστόσο όλα κρίθηκαν στη δεύτερη προσπάθεια των αναβατών. Εκεί ο Ραούλ Φερνάντεθ βελτίωσε τον χρόνο του και έτσι πήρε την πρόκριση για το Q2. Ο Μαρκ Μάρκεθ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Q2, όμως ο Στέφαν Μπραντλ του χάλασε τον γρήγορο γύρο. Μαζί με τον Ισπανό της Trackhouse την πρόκριση για την επόμενη φάση των κατατακτήριων πήρε ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati.

Η μάχη της πολ ποζίσιον αναμενόταν με μεγάλη αγωνία, καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί για να την κατακτήσει. Ο Χόρχε Μάρτιν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και μάλιστα «έσπασε» το ρεκόρ πίστας (1:19,423) που είχε κάνει ο Πέκο Μπανάια το 2022.

Πίσω από τον Ισπανό της Pramac Ducati ήταν οι Ραούλ Φερνάντεθ, Άλεξ Μάρκεθ, Πέκο Μπανάια, Μάβερικ Βινιάλες και Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Οι αναβάτες βγήκαν από τα pits στα τελευταία έξι λεπτά, προκειμένου να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Ολιβέιρα ανέβηκε στην 2η θέση της κατάταξης. Ωστόσο τα πράγματα για τον Βινιάλες δεν εξελίχθηκαν καλά σε εκείνο το σημείο της διαδικασίας, καθώς είχε πτώση.

Ο Μπανάια ήταν ο μοναδικός αναβάτης που μπορούσε να απειλήσει τον Μάρτιν, όμως η πτώση του Άλεξ Μάρκεθ τον έκανε να κόψει ταχύτητα και να παραμείνει στην 4η θέση. Έτσι, ο Χόρχε Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο Σάχσενρινγκ τόσο για το Σπριντ όσο και για τον αγώνα της Κυριακής.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Μιγκέλ Ολιβέιρα της Trackhouse Racing, o οποίος ήταν μόλις 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργός από τον χρόνο του Μάρτιν. Την 3η θέση κατέλαβε η δεύτερη μοτοσικλέτα της Trackhouse με τον Ραούλ Φερνάντεθ.

Ακολουθούν οι Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Μπραντ Μπίντερ (KTM) και Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati).

Ο Αγώνας Σπριντ στο Σάχσενρινγκ θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: