Ο Μάρτιν θα είναι ο εκλεκτός της Ducati, στην αβεβαιότητα ο Μάρκεθ

Ο Μάρτιν θα είναι ο εκλεκτός της Ducati, στην αβεβαιότητα ο Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:30 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 31.05.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν θα είναι ο εκλεκτός της Ducati σύμφωνα με την La Gazzetta dello Sport.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η Ducati φαίνεται να έχει επιλέξει τον Χόρχε Μάρτιν για την εργοστασιακή της ομάδα στο MotoGP για το 2025.

Οι συνομιλίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με τον Άλμπερτ Βαλέρα, ατζέντη του Μάρτιν, ο οποίος θα είναι στο ιταλικό γκραν πρι αυτό το Σαββατοκύριακο - το γεγονός στο οποίο η Ducati δήλωσε ότι θα ήθελε να ληφθεί η τελική της απόφαση.

Ο Μάρτιν είχε δηλώσει στο παρελθόν πως είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη Ducati εάν δεν του δινόταν η εργοστασιακή μοτοσικλέτα. Ο Ισπανός αναβάτης τη φετινή μετράει δύο νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις και μόνο μία πτώση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως αυτό ήταν καταλυτικό για την απόφαση της ομάδας να τον κάνει από του χρόνου παρτενέρ του Πέκο Μπανάια στην Ducati Lenovo.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Μάρκεθ που επίσης έκανε προσπάθειες για να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, τώρα βρίσκεται στον «αέρα».

Η καλύτερη επιλογή για τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή φαίνεται να είναι αυτή της Pramac, καθώς θα του προσφέρει την ίδια εργοστασιακή μοτοσικλέτα. Ωστόσο ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου για το GP του Μουτζέλο απέρριψε δημοσίως αυτό το ενδεχόμενο.

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση από την Ducati. Πάντα δίνω το μάξιμουμ στην πίστα για να μπορώ να έχω επιλογές. Η Pramac είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν είναι η κατάλληλη για εμένα», είπε ο Ισπανός.

Η άλλη επιλογή για τον Μαρκ Μάρκεθ είναι να πάει στην KTM, με τον Όμιλό Pierer Mobility, όμως δεν έχουν πια τόσο επείγουσα ανάγκη να τον υπογράψουν δεδομένης της εξαιρετικής εμφάνισης του εντυπωσιακού ρούκι Πέδρο Ακόστα. 

Οι φήμες και οι προβλέψεις θα συνεχίζονται στα paddock του MotoGP μέχρι να έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις