Ο Μίλερ επιτίθεται στην KTM και στον Κουαρταραρό

Τζακ Μίλερ

i

©Red Bull

Ο Μίλερ επιτίθεται στην KTM και στον Κουαρταραρό

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:45 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:44 - 30.06.2024

Ο Τζακ Μίλερ άσκησε έντονη κριτική στην KTM, αλλά και στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο Τζακ Μίλερ εξήγησε τον τρόπο εξόδου του από την KTM - αφού αρχικά του είπαν ότι ήθελαν να μείνει. Η γκάμα αναβατών του MotoGP για το 2025 θα περιλαμβάνει τους Μπραντ Μπίντερ και Πέδρο Ακόστα στην εργοστασιακή ομάδα της KTM.

Ο Μίλερ είχε μιλήσει θετικά για τη μετακίνηση γκαράζ για να συνεργαστεί με την ομάδα Tech3 παρά το γεγονός ότι έχασε τη θέση του στο εργοστάσιο, μια αλλαγή που υπαινίχθηκαν ότι θα συμβεί. Ξαφνικά οι Μάβερικ Βινιάλες και Ενέα Μπαστιανίνι επιβεβαιώθηκαν ως αναβάτες της Tech3 KTM της επόμενης σεζόν που άφησαν τον Μίλερ χωρίς θέση στην κορυφαία κατηγορία.

«Έμεινα έκπληκτος», ανέφερε στο περιθώριο του ολλανδικού GP και συνέχισε: «Γιατί το τελευταίο που άκουσα ήταν«μην μπεις στον κόπο να μιλήσεις σε κανέναν γιατί θέλουμε να σε κρατήσουμε στην οικογένεια. Έτσι δεν έχω συμβόλαιο. Για αυτό με εξέπληξε το λιγότερο, αλλά είναι αυτό που είναι», πρόσθεσε.

Ο Αυστραλός πιστεύει ότι έχει δώσει πολλά στην KTM, παρόλο που δεν έφερε καλά αποτελέσματα και νίκη. «Όπως είπα, δεν ήρθα σε αυτή την ομάδα για να έρθω και να φύγω μέσα σε δύο χρόνια. Άφησα την πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο grid (Ducati) για να φέρω τις γνώσεις μου εδώ. Και αισθάνομαι ότι αυτό που έφερα είχε μεγάλη αξία για την βελτίωση την μοτοσυκλέτας».

Στη συνέχεια ο Μίλερ παραδέχτηκε ότι είναι ξεκάθαρος για το πού θα ήθελε να πάει, λέγοντας: «Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Λουίτζι Νταλ’Ίνια, τον Ντομενικάλι και άλλους ανθρώπους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν επέστρεφα με αυτή τη μοτοσικλέτα, σχεδόν αμέσως θα ήμουν στην πρώτη πεντάδα», είπε.

Ο Μίλερ διανύει τη 10η σεζόν του στο MotoGP και τη δεύτερη με την εργοστασιακή ομάδα της KTM. Προηγουμένως εκπροσώπησε τη Honda και την Ducati. Αυτή τη σεζόν η 5η θέση στο Πορτιμάο ήταν ο καλύτερος τερματισμός του σε αγώνα. Το ταλέντο του ρούκι του Ακόστα ανάγκασε κάπως την KTM να τον προωθήσει στην εργοστασιακή ομάδα της για το 2025.

Μάλιστα ο Μίλερ «έριξε βέλη» στον Φάμπιο Κουαρταραρό: «Ο τύπος που τερμάτισε πίσω μου στον τελευταίο αγώνα μόλις υπέγραψε για 12 εκατομμύρια, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να βρω δουλειά», είπε στο DAZN, αποκαλύπτοντας ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 είχε ανανεώσει με τη Yamaha για μισθό έξι εκατομμύριων κάθε σεζόν.