Ο Μπανάια εξηγεί γιατί η Ducati είναι πιο γρήγορη παντού το 2024

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati Media

Ο Μπανάια εξηγεί γιατί η Ducati είναι πιο γρήγορη παντού το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:45 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 05.07.2024

Ο Πέκο Μπανάια λέει ότι η Ducati έχει τους καλύτερους αναβάτες στο MotoGP με τις καλύτερες μοτοσυκλέτες.

Η Ducati κυριάρχησε στη σεζόν MotoGP του 2024, καθώς μόνο το δίδυμο της εργοστασιακής Aprilia, Αλέις Εσπαργκαρό (Σπριντ στη Βαρκελώνη) και Μάβερικ Βινιάλες (Όστιν) έχουν κερδίσει αγώνες εκτός των Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μάρτιν.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν επίσης μια σταθερή απειλή για νίκες, τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος σε πολλές περιπτώσεις με τη μοτοσυκλέτα της Gresini Ducati.

Ερωτηθείς πριν από το σημερινό FP1 στο Σάχσενρινγκ, μια πίστα όπου η Ducati κέρδισε και τους δύο αγώνες την περασμένη σεζόν χάρη στον Μάρτιν, ο Μπανάια κατέστησε σαφές γιατί πιστεύει ότι η Ducati έχει πολύ λίγες αδύναμες πίστες στο καλεντάρι του MotoGP.

«Οι καλύτεροι αναβάτες με την καλύτερη μοτοσικλέτα το κάνουν καλύτερο», ισχυρίστηκε ο Ιταλός. «Η Χερέθ ήταν επίσης μία από τις χειρότερες πίστες, το Μισάνο ήταν επίσης, πολλές πίστες ήταν δύσκολες για τις μοτοσυκλέτες μας. Αλλά με τη δουλειά που κάναμε βελτιωθήκαμε πολύ. Το στρίψιμο δεν είναι πια πρόβλημα και σε αυτή την πίστα χρειάζεται πολύ στροφή. Όταν συνδυάζεις τον καλύτερο αναβάτη με την καλύτερη μοτοσυκλέτα, είναι φυσιολογικό το επίπεδο να είναι όλο και υψηλότερο», συμπλήρωσε.

Ο Μπανάια, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ducati τις δύο τελευταίες σεζόν, δεν ήταν ο μόνος αναβάτης που συζήτησε την τρέχουσα φόρμα της Ducati καθώς ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος κέρδιζε στο Σάχσενρινγκ σε κάθε επίσκεψη με τη Honda, έλεγε επίσης τις απόψεις του.

Ο Ισπανός πρόσθεσε: «Η Ducati λειτουργεί καλά σε κάθε πίστα. Άλλοι κατασκευαστές έχουν περισσότερα σκαμπανεβάσματα, είναι σαν αναβάτης. Η Ducati δουλεύει καλά σε κάθε πίστα αγώνων, αλλά στις πίστες όπου δυσκολεύονται λίγο, όπου άλλοι κατασκευαστές είναι πιο γρήγοροι, είμαστε εκεί».

Κατά τη διάρκεια του FP1 σήμερα το πρωί, ο Μάρτιν ήταν ταχύτερος μπροστά από τον Μ. Μάρκεθ, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Ducati είναι ο κατασκευαστής που θα νικήσει στο γερμανικό γκραν πρι.