Ο Μπανάια επικράτησε στο GP της Καταλονίας με την καρδιά του πρωταθλητή

Πέκο Μπανάια

i

©Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Ο Μπανάια επικράτησε στο GP της Καταλονίας με την καρδιά του πρωταθλητή

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:59 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Ο Πέκο Μπανάια πήρε μία σπουδαία νίκη στο GP της Καταλονίας, μετά από επική μάχη με τον Χόρχε Μάρτιν.

Ο έκτος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati.

Ο Ιταλός αναβάτης από τη αρχή μέχρι και το τέλος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, δείχνοντας έτσι την ικανότητά του να διαχειρίζεται ένα γκραν πρι.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, μετά από μάχη με τον Μπανάια, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati. ο οποίος εκκίνησε από τη 14η θέση.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε πολύ καλά και έστριψε πρώτος, έχοντας πίσω του τον εντυπωσιακό ρούκι Πέδρο Ακόστα. Ο Μπραντ Μπίντερ ανέβηκε στην 3η θέση, μπροστά από τον Χόρχε Μάρτιν, ο οποίος όμως λίγο αργότερα τον πέρασε και ανέβηκε στην 3η θέση.

Όπως στο Σπριντ έτσι και στον σημερινό αγώνα, ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν ξεκίνησε καλά, καθώς έπεσε στην 5η θέση, ενώ έχασε ακόμα μία θέση από τον Ραούλ Φερνάντεθ. Ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε καλή εκκίνηση και από την από την 14η θέση ανέβηκε στην 10η, μπροστά από τους Τζακ Μίλερ, Ενέα Μπαστιανίνι και Φράνκο Μορμπιντέλι. 

Στο μεταξύ, ο Ακόστα πίεζε τον Μπανάια για να πάρει την πρώτη θέση, όμως ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati αμυνόταν καλά. Αυτή η «μάχη» έδωσε την ευκαιρία στον Μάρτιν να τους πλησιάσει μαζί με τον Μπίντερ.

Ο Μάρτιν στη συνέχεια κατάφερε να περάσει τον Ακόστα για την 2η θέση και άρχισε σιγά σιγά να βάζει στο στόχαστρο τον Μπανάια. Ο Μάρτιν λίγο μετά πέρασε τον Ιταλό για να πάρει την πρώτη θέση. Την ίδια ώρα, ο Μαρκ Μάρκεθ είχε ανέβει στην 8η θέση, έχοντας μπροστά του τον Μορμπιντέλι.

Ο Μάρτιν προσπαθούσε να ανοίξει τη διαφορά του από τον Ακόστα, αλλά ο Ισπανός νεαρός της GasGas δεν τον άφηνε να απομακρυνθεί. Ο Ακόστα σε εκείνο το σημείο κατάφερε να περάσει τον Μπανάια για να ανεβεί στην 2η θέση. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των δύο πρώτων και έμεινε αρκετά πιο πίσω.

Την ίδια ώρα, ο Εσπαργκαρό με την Aprilia πέρασε τον Μπίντερ για την 4η θέση. Μάλιστα το κακό για τον αναβάτη της KTM συνεχίστηκε και στον επόμενο γύρο, καθώς είδε να χάνει και άλλη θέση από την δορυφορική Aprilia του Ραούλ Φερνάντεθ. Έτσι ο Μπίντερ έπεσε στην 6η θέση.

Στο ίδιο σημείο του αγώνα, ο Ακόστα έχασε όποιες ελπίδες είχε για νίκη, καθώς είχε πτώση, καταλήγοντας στην αμμοπαγίδα. Έτσι, ο Μάρτιν έμεινε μόνος του στην πρώτη θέση, με τον Μπανάια ένα δευτερόλεπτο πίσω του.  

Ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Μορμπιντέλι και αμέσως μετά προσπέρασε τον Μπίντερ για να ανέβει στην 5η θέση της κατάταξης.

Στο μεταξύ, ο Μπανάια άρχιζε να ανεβάζει τον ρυθμό και γύρο με τον γύρο έριχνε τη διαφορά του από τον Μάρτιν. Πίσω είχε σχηματιστεί μια «μάχη» για την 3η θέση, ανάμεσα στους Εσπαργκαρό, Φερνάντεθ και Μάρκεθ. Ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Φερνάντεθ και ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ λίγο μετά πέρασε τον Εσπαργκαρό για την 3η θέση.

Με πέντε γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μπανάια πέρασε τον Μάρτιν και πήρε ξανά την πρωτοπορία.

Μέχρι το τέλος, η πρωτοπορία του Πέκο Μπανάια δεν απειλήθηκε και έτσι πήρε μία σπουδαία νίκη, μπροστά από τον Χόρχε Μάρτιν. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, ο οποίος από την 14η θέση βρέθηκε στην 3η.

Ακολούθησαν οι Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha) και Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι σε μία εβδομάδα, το τριήμερο 31 Μαΐου-2 Ιουνίου στο Μουτζέλο.

Tags: