Ο Μπανάια κυριάρχησε στον Αγώνα Σπριντ της Ολλανδίας

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο Μπανάια κυριάρχησε στον Αγώνα Σπριντ της Ολλανδίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:35 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 29.06.2024

Ο Πέκο Μπανάια ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου εκ των δύο αγώνων του MotoGP στην Ολλανδία κατακτώντας μία σπουδαία νίκη.

Ο Αγώνας Σπριντ του γκραν πρι της Ολλανδίας, το όγδοο φετινό αγωνιστικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati Lenovo

Ο Ιταλός αναβάτης έκανε εξαιρετική εκκίνηση, δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και πήρε 12 υπερπολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia.

Τα πράγματα για τον Μαρκ Μάρκεθ δεν κύλησαν με ιδανικό τρόπο, καθώς στον 2ο γύρο του Σπριντ ο Ισπανός της Gresini Ducati είχε πτώση όπως και στις κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε εκτός από πολύ νωρίς στη διαδικασία.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι με την δεύτερη εργοστασιακή Ducati ήταν εντυπωσιακός. Ο Ιταλός, ο οποίος από το 2025 θα αγωνίζεται με την GasGas KTM βρέθηκε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της VR46 Ducati.

Την 6η θέση κατέλαβε ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη μοτοσικλέτα της KTM, παρά το γεγονός ότι εκκίνησε το Σπριντ από την 10η θέση.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha ήταν στην 7η θέση, ενώ την τελική εννιάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati). Μάλιστα ο πρώτος τιμωρήθηκε με ποινή long lap από τους αγωνοδίκες για τα όρια της πίστας.

Το γκραν πρι της Κυριακής, το «κυρίως» πιάτο του αγωνιστικού τριημέρου είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: