Ο Μπανάια πήρε τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα της Ducati

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο Μπανάια πήρε τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα της Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:02 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 02.06.2024

Ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο GP της Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο.

Το γκραν πρι της Ιταλίας, ο έβδομος γύρος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος του MotoGP είχε ως μεγάλο νικητή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο του αγώνα και πήρε μία σημαντική νίκη.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι από την 4η βρέθηκε στη 2η θέση και έτσι κατάφερε να κάνει το 1-2 για την Ducati Lenovo στον εντός έδρας αγώνα της. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Χόρχε Μάρτιν ξεκίνησε πολύ καλά, όμως ο Πέκο Μπανάια κατάφερε να τον προσπεράσει και να στρίψει πρώτος. Ο Ισπανός της Pramac Ducati έμεινε στη 2η θέση, ενώ στην 3η ακολούθησε ο Ενέα Μπαστιανίνι με την άλλη εργοστασιακή Ducati.

Ο Μαρκ Μάρκεθ έπεσε μία θέση και βρέθηκε μπροστά από τον Πέδρο Ακόστα, ο οποίος από το 2025 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της KTM.

Μπροστά από τον Μπανάια άνοιγε τη διαφορά του από τον Μάρτιν. Ωστόσο ο τελευταίος είχε από πίσω του τον Μπαστιανίνι, ο οποίος είχε από κοντά του τους Μαρκ Μάρκεθ και Πέδρο Ακόστα. Ακολούθησαν οι Φράνκο Μορμπιντέλι, Μάβερικ Βινιάλες, Άλεξ Μάρκεθ, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Αλέις Εσπαργκαρό.

Στο μεταξύ είχαμε και τις πρώτες εγκαταλείψεις του αγώνα, με τον Αουγκούστο Φερνάντεθ να τίθεται εκτός από βλάβη στη μοτοσικλέτα της GasGaas και τους Ζοάν Μιρ και Τάκα Νακαγκάμι από πτώση.

Η διαφορά του Μπανάια από τον Μάρτιν παρέμεινε στα 5 δέκατα του δευτερολέπτου, ωστόσο πίσω τους υπήρχαν μεγάλες «μάχες» για την 6η και 8η θέση ανάμεσα στον Μορμπιντέλι και τον Βινιάλες και τον Άλεξ Μάρκεθ με τον Ντι Τζιαναντόνιο αντίστοιχα. 

Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Μπανάια κρατούσε τη διαφορά του από τον δεύτερο Μάρτιν. Πίσω τους ο Μαρκ Μάρκεθ με εντυπωσιακή κίνηση πέρασε τον Μπαστιανίνι για να πάρει την 3η θέση.

Ο Μάρτιν προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του, αλλά ο Μπανάια είχε τον έλεγχο. Έτσι ο Πέκο Μπανάια μέχρι το τέλος δεν απειλήθηκε ποτέ και πήρε μία σημαντική νίκη.

Για τη 2η θέση δόθηκε μεγάλη μάχη στο τέλος. Ο Μπαστιανίνι πέρασε τον Μαρκ Μάρκεθ για να ανακτήσει την 3η θέση και στον τελευταίο γύρο προσπέρασε τον Χόρχε Μάρτιν για τη 2η θέση. Έτσι, ο Ιταλός κατάφερε να κάνει το 1-2 για την εργοστασιακή Ducati Lenovo.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Μάρτιν, ενώ στη 4η θέση κατετάγη ο Μαρκ Μάρκεθ. Ακολούθησαν οι Πέδρο Ακόστα (GasGaas), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Μπραντ Μπίντερ (KTM).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι σε τρεις εβδομάδες, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου με το GP της Ολλανδίας στην θρυλική πίστα του Άσεν.

Tags: