O Μπανάια ταχύτερος του Μαρκ Μάρκεθ στην πρώτη περίοδο δοκιμών της Ολλανδίας

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

O Μπανάια ταχύτερος του Μαρκ Μάρκεθ στην πρώτη περίοδο δοκιμών της Ολλανδίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 28.06.2024

Ο Πέκο Μπανάια ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP της Ολλανδίας στην μαγευτική πίστα του Άσεν.

Η δράση στο γκραν πρι της Ολλανδίας, τον όγδοο αγώνα του MotoGP στο 2024, ξεκίνησε με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη εντυπωσιακή πίστα του Άσεν. Η ηλιόλουστη πίστα υποδέχθηκε τους αναβάτες για τα πρώτα 45 λεπτά δράσης του τριημέρου.

Ταχύτερος αναβάτης μετά το FP1 στην Ολλανδία ήταν ο Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo. O Ιταλός αναβάτης με φρέσκο σετ ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε το 1:32,301 και πήρε την 1η θέση για την ιταλική ομάδα.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, με τον Ισπανό να απέχει από τον χρόνο του Μπανάια για μόλις 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πίσω του ήταν ο Ραούλ Φερνάντεθ της Trackhouse, o οποίος έδειξε να είναι πολύ ανταγωνιστικός.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό με την πρώτη μοτοσικλέτα της Yamaha κατετάγη στην 4η θέση, μπροστά από τους αναβάτες της Aprilia, με τον Μάβερικ Βινιάλες να ηγείται του Αλέις Εσπαργκαρό.

Στην 7η θέση ακολούθησε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την VR46 Ducati, ο οποίος θα είχε τον ταχύτερο χρόνο αν δεν έβγαινε εκτός ορίων της πίστας.

Ο Άλεξ Μάρκεθ με την έτερη Gresini Ducati ήταν στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπραντ Μπίντερ (KTM) και Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati).

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας με τις χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές που θα κρίνουν το ποιοι αναβάτες θα βρεθούν στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Tags: