Ο Μπρίβιο θέλει τον Μιρ και τον Ρινς στην Trackhouse για το 2025

Νταβίντε Μπρίβιο

i

©Honda

Ο Μπρίβιο θέλει τον Μιρ και τον Ρινς στην Trackhouse για το 2025

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 29.05.2024

Ο επικεφαλής της Trackhouse, Νταβίντε Μπρίβιο θέλει να φέρει τους Ζοάν Μιρ και Άλεξ Ρινς στην ομάδα για το 2025.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ζοάν Μιρ και ο Άλεξ Ρινς είναι τα δύο ονόματα που εξετάζει η Trackhouse για να εντάξει στο δυναμικό της από το 2025.

Ο επικεφαλής της ομάδας Νταβίντε Μπρίβιο γνωρίζει και τους δύο αναβάτες από την εποχή που ήταν μαζί στη Suzuki. Ο Ιταλός έχει εντοπίσει τους Μιρ και Ρινς, σύμφωνα με το Sky, ως το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της Trackhouse για τη σειρά αναβατών της στο MotoGP του 2025.

«Οι επαφές μεταξύ των μερών έχουν ξεκινήσει», αναφέρει το Motosprint για τον Μιρ και την Trackhouse. Ο Τζο Ρόμπερτς, το αστέρι της Moto2 αυτή την σεζόν, επιθυμεί επίσης μια θέση για την επόμενη χρονιά.

Η Trackhouse «τρέχει» επί του παρόντος με τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ ως δίδυμο αναβατών. Ο πρώτος θέλει να ανεβεί στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia, ενώ ο δεύτερος παλεύει για να παραμείνει στο MotoGP.

Ο Μπρίβιο έχει στραφεί σε ένα δίδυμο αναβατών, τον Μιρ και τον Ρινς, τους οποίους εμπιστεύεται από το παρελθόν. Κέρδισε το πρωτάθλημα MotoGP του 2020 στη Suzuki με τον πρώτο. Για τον Μιρ η διαδρομή του με τη Repsol Honda, είναι εφιάλτης. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος αυτής της σεζόν και έχει μιλήσει ανοιχτά για την περίπτωση να αποχωρήσει από την ιαπωνική ομάδα.

Ο Ρινς εντάχθηκε στη Yamaha αυτή τη σεζόν και ο κατασκευαστής του εξακολουθεί να ελπίζει να επεκτείνει την παρουσία του το 2025 προσθέτοντας μια δορυφορική ομάδα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στον Ισπανό μια άλλη επιλογή για το επόμενο έτος. Αλλά οι επιθυμίες της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia θα υπερισχύσουν των επιθυμιών της Trackhouse.

Η Aprilia πρέπει να περιμένει τον Αλέις Εσπαργκαρό να αποφασίσει αν θα αποσυρθεί ή όχι και στη συνέχεια να επιλέξει τον αντικαταστάτη του, αν χρειαστεί. Το Sky Italia αναφέρει: «Η Trackhouse, ωστόσο, θα περιμένει τις αποφάσεις της μητρικής εταιρείας Aprilia και θα κινηθεί αναλόγως για να είναι σε πλήρη αρμονία».