Ο Ντοβιτσιόζο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο MotoGP

Αντρέα Ντοβιτσιόζο

i

©Ducati

Ο Ντοβιτσιόζο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:00 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 07.06.2024

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παραδέχεται ότι μια πιθανή επιστροφή στο MotoGP δεν αποκλείεται το 2025.

Τρεις φορές δεύτερος στο MotoGP μετά τον Μαρκ Μάρκεθ στη κατηγορία, ο πρώην αστέρας της Ducati, Αντρέα Ντοβιτσιόζο προσβλέπει σε μια εντυπωσιακή επιστροφή.

Ο Ιταλός αναβάτης αποσύρθηκε από το MotoGP στα τέλη του 2022, μετά από δύο σεζόν με τη Yamaha. Ο Ντοβιτσιόζο, ο οποίος ασχολείται ενεργά με το motocross μετά από την απόφασή του να εγκαταλείψει τους αγώνες, είναι τώρα 38 ετών εν όψει μιας πιθανής επιστροφής.

Ο Ντοβιτσιόζο είναι 15 φορές νικητής αγώνων στο MotoGP και για πολλά χρόνια συναγωνιζόταν τον Μαρκ Μάρκεθ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μιλώντας για μια πιθανή επιστροφή στο MotoGP, ο Ιταλός μίλησε στο MotoGP.com, λέγοντας:

«Δεν έχω σχέδια, αλλά είναι πάντα ωραίο όταν ένας κατασκευαστής σε καλεί να μιλήσεις για το μέλλον. Αυτό είναι κάτι που είχα όταν αποφάσισα να αποσυρθώ, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι γιατί ήθελα να σταματήσω και να κάνω ένα διάλειμμα.

Αλλά πάντα άφηνα την πόρτα ανοιχτή γιατί δεν είμαι ακόμα πολύ μεγάλος. Όλοι γνωρίζουν τα συναισθήματά μου που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας μοτοσικλέτας. Πραγματικά δεν ξέρω αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς, αλλά η πόρτα είναι ανοιχτή», ανέφερε.

Η Ducati είναι το προφανές σημείο εκκίνησης όταν εξετάζουμε πού θα μπορούσε να επιστρέψει ο Ιταλός, με την Gresini να είναι ενδεχομένως μια επιλογή.

Η Honda θα μπορούσε επίσης να είναι μία επιλογή για τον Ντοβιτσιόζο, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα χάσει τον Ζοάν Μιρ, ενώ το μέλλον του Τάκα Νακαγκάμι είναι επίσης στον «αέρα».