Ο Ολιβέιρα θέλει μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα για το 2025

Μιγκέλ Ολιβέιρα

i

©Trackhouse

Ο Ολιβέιρα θέλει μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα για το 2025

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:33 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:29 - 01.07.2024

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα θέλει μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα για το 2025 και είναι σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες του MotoGP.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα είναι ένας από τους πολλούς αναβάτες που περνούν μια δύσκολη περίοδο καθώς θέλει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στο MotoGP. Ο Πορτογάλος ήταν σταθερά ο τέταρτος ταχύτερος αναβάτης της Aprilia στους τελευταίους αγώνες και η απομάκρυνση από την Trackhouse Racing θα μπορούσε να είναι στα χαρτιά.

Ο Τζακ Μίλερ έχει συνδεθεί με μια μετακίνηση από την KTM στην Gresini Ducati, μια ομάδα που έχει επίσης συνδεθεί με τον Πορτογάλο αναβάτη. Ενώ η νέα ομάδα της Pramac Yamaha θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει μία θέση για τον Ολιβέιρα.

Εάν ο Πορτογάλος ενταχθεί είτε στην Gresini είτε στην Pramac, θα κατέληγε να οδηγήσει για πρώτη φορά για άλλον κατασκευαστή, μετά τις KTM και Aprilia. Συζητώντας το μέλλον του στο Άσεν, ο Ολιβέιρα είπε: «Πιστεύω ότι η σωστή προσέγγιση είναι να αναζητήσω μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα που θα έχει πολλή τεχνική υποστήριξη.

Αν μπορώ να το έχω αυτό, πιστεύω ότι θα είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή τη στιγμή στην Trackhouse τα πράγματα λειτουργούν πολύ καλά. Οδεύουμε προς την κατεύθυνση που μου αρέσει, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μιλάω με άλλες ομάδες για να προσπαθήσω να καταλάβω αν μπορώ να ταιριάξω στο έργο τους. Θα είναι θέμα εβδομάδων να προσπαθήσω και να αποφασίσω τι θα κάνω».

Το μέλλον του Ολιβέιρα θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με αυτό που συμβαίνει στον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως υποψήφιος για μια θέση στην Pramac Yamaha. Εάν ο Ιταλός αναβάτης παραμείνει στην VR46, η Gresini ή η Pramac θα μπορούσαν να είναι ρεαλιστικές επιλογές για τον Ολιβέιρα εάν φύγει από την Trackhouse.