Ο Πολ Εσπαργκαρό είναι «σε διαφορετική θέση» από τον Πεδρόσα

Ο Πολ Εσπαργκαρό είναι «σε διαφορετική θέση» από τον Πεδρόσα

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:15 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 31.05.2024

Ο Πολ Εσπαργκαρό αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP 2024 ως wild card στο Μουτζέλο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Πολ Εσπαργκαρό θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση του MotoGP για πρώτη φορά από το περσινό φινάλε της Βαλένθια με μια wild card εμφάνιση στο Μουτζέλο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ισπανός, ο οποίος ανέβηκε οκτώ βάθρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην πρώτη κατηγορία, άλλαξε καθήκοντα δοκιμαστικής οδήγησης για να κάνει χώρο για τον Πέδρο Ακόστα.

Η αλλαγή επέτρεψε επίσης στον Εσπαργκαρό τον απαραίτητο χρόνο επούλωσης μετά τους εκτεταμένους τραυματισμούς του Πορτιμάο πέρυσι.

Η επιστροφή του Ισπανού ακολουθεί την τελευταία έξοδο του ομόσταβλόυ του αναβάτη δοκιμών της KTM, Ντάνι Πεδρόσα, στη Χερέθ στα τέλη Απριλίου, όταν τερμάτισε τρίτος στο Σπριντ.

Αλλά ο Εσπαργκαρό τόνισε ότι η κατάσταση του Πέδροσα ήταν διαφορετική, με τη Χερέθ να είναι μία από τις επιλεγμένες πίστες δοκιμών της KTM, ενώ το εργοστάσιο δεν είχε προηγούμενους γύρους του 2024 στο Μουτζέλο.

Ως εκ τούτου, ένα από τα κύρια καθήκοντα του Ισπανού είναι να προετοιμάσει τα τελευταία εξαρτήματα της RC16 για την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας με τους εργοστασιακούς αναβάτες. «Το Μουτζέλο είναι ένα δύσκολο μέρος, γνωρίζουμε πόσο σκληρό και τεχνικό είναι και δεν αγωνίστηκα από πέρυσι στη Βαλένθια, περισσότερο από έξι μήνες», δήλωσε ο Εσπαργκαρό στο MotoGP.com την Πέμπτη.

«Επιπλέον, δεν έχουμε αυτό το μέρος ως πίστα δοκιμών. Θέλω να αποδώσω καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαι παραγωγικός για την ομάδα και να τους δώσω κάποιες καλές πληροφορίες για τα παιδιά τη Δευτέρα».

Ερωτηθείς για τη σύγκριση με τον Πεδρόσα, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης για βάθρα στο MotoGP στη Χερέθ και το Μισάνο την περασμένη σεζόν, ο Ισπανός απάντησε: «Ο Ντάνι σκεφτόταν ίσως να εκτελέσει κάτι περισσότερο από τις δοκιμές. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε μέρη που έχουμε ως πίστες δοκιμών - Χερέθ ή Μισάνο - οπότε ήταν σε θέση να αποδώσει με αρκετά καλό τρόπο. Και ξέρουμε πόσο ταλαντούχος είναι ο Ντάνι.

Είμαστε σε διαφορετική θέση. Δεν δοκιμάζουμε εδώ. Έτσι δεν έχουμε πληροφορίες, αλλά χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για τα παιδιά τη Δευτέρα. Γι 'αυτό ήρθαμε εδώ. Σίγουρα θέλουμε να αποδώσουμε καλά, αλλά δεν είναι η προτεραιότητά μας.

Ξέρω ότι στις δοκιμές δεν είμαι καθόλου κακός, αλλά χρειάζεσαι χρόνο στη μοτοσυκλέτα, επειδή αυτοί οι τύποι έρχονται κατευθείαν από τη Βαρκελώνη και θα είναι έτοιμοι τόσο γρήγορα την Παρασκευή. Αλλά όπως είπα, ο κύριος στόχος μας είναι να δώσουμε καλές πληροφορίες και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποδώσουν στο τεστ της Δευτέρας».