Ο Πουτζ απαντά στον Μιρ: «Η Honda δεν ανάγκασε ποτέ κανέναν να έρθει»

Αλμπέρτο Πουτζ

i

©Honda

Ο Πουτζ απαντά στον Μιρ: «Η Honda δεν ανάγκασε ποτέ κανέναν να έρθει»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:00 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 31.05.2024

Ο διευθυντής της Repsol Honda, Αλμπέρτο Πουτζ, δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Ζοάν Μιρ, μετά το GP της Καταλονίας.

Τα προβλήματα συνεχίζονται στη Honda. Μετά το γκραν πρι της Καταλονίας, ο Ζοάν Μιρ δεν μάσησε τα λόγια του, αποκαλώντας τον αγώνα του «απογοητευτικό» και «ένα βήμα προς τα πίσω».

Οι Honda δεν σήκωσαν κεφάλι και είχαν ξανά προβλήματα στο Montmeló. Οι τέσσερις αναβάτες, από την εργοστασιακή ομάδα και την δορυφορική, τερμάτισαν μεταξύ 14ης και 17ης θέσης, περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Η ιαπωνική μάρκα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχε ο Μιρ όταν εντάχθηκε στην ομάδα, γεγονός που τον κάνει να ξανασκεφτεί τη θέληση να παραμείνει στην ομάδα. Επιπλέον, ο Λούκα Μαρίνι, ο οποίος είναι η πρόσφατη προσθήκη στην ομάδα, δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος ούτε με την υπογραφή του στην HRC. Ο Αλμπέρτο Πουτζ, διευθυντής της Honda, μίλησε για την κατάσταση των δύο αναβατών του.

«Ο Μαρίνι έχει διετές συμβόλαιο, οπότε είναι κλειδωμένος. Θα δούμε τον Νακαγκάμι. Το συμβόλαιο του Ζοάν λήγει φέτος και πρέπει να δούμε πώς θα πάει», δήλωσε ο Πουτζ στο DAZN. «Ξέρω από αυτά που είπε, δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει.

Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, γιατί στο τέλος υπάρχουν αρκετοί αναβάτες στα paddock που θα μπορούσαν να έχουν επιλογές», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα δεν γνωρίζουν αν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 θα συνεχίσει στην ομάδα του.

Ήταν πολύ απότομος με τις δηλώσεις του Μιρ στο Λε Μαν, ο οποίος είπε ότι «κανείς δεν φεύγει από τη Honda καλύτερα από ό, τι όταν έφτασε».

Ο Πουτζ απάντησε σε αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι ο Ζοάν είναι στην ομάδα επειδή το ήθελε: «Οι αναβάτες ήρθαν στη Honda με δική τους ελεύθερη βούληση και όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, ξέρεις τι είναι και πρέπει να υποστείς τις συνέπειες. Η Honda δεν ανάγκασε ποτέ κανέναν να έρθει ή να φύγει. Όσοι θέλουν να φύγουν φεύγουν, όπως έχουμε ήδη δει, και όσοι θέλουν να έρθουν, έρχονται».