Ο «πύραυλος» Εσπαργκαρό πήρε την πολ ποζίσιον στη Βαρκελώνη με νέο ρεκόρ πίστας

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Aprilia

Ο «πύραυλος» Εσπαργκαρό πήρε την πολ ποζίσιον στη Βαρκελώνη με νέο ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:52 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 29.05.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Καταλονίας γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας.

Με μία σπουδαία εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Καταλονίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, ο Αλέις Εσπαργκαρό πήρε την πολ ποζίσιον για τους δύο αγώνες που ακολουθούν.

Ο αναβάτης της Aprilia ήταν άπιαστος και με το 1:38,190 έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας και για πρώτη φορά φέτος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati Lenovo, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM.

H 15λεπτη διαδικασία ξεκίνησε κάτω από πολύ καλές συνθήκες στο σιρκουί της Βαρκελώνης. Αρκετά ήταν τα μεγάλα ονόματα που διεκδικούσαν μια θέση στο Q2, μεταξύ αυτών τα αδέρφια Μάρκεθ και οι αναβάτες της VR46 Ducati Μάρκο Μπετζέκι και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Ο Ραούλ Φερνάντεθ της δορυφορικής Aprilia έκανε την έκπληξη και ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τους Μαρκ Μάρκεθ, Φάμπιο Κουαρταραρό, Άλεξ Μάρκεθ και Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Στην δεύτερη προσπάθεια των αναβατών οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο, με τον Ντι Τζιαναντόνιο να παίρνει την πρωτιά και μαζί την πρόκριση στο Q2. Μαζί με τον Ιταλό της VR46 Ducati το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε ο Ραούλ Φερνάντεθ. Ο Μαρκ Μάρκεθ έμεινε στην 4η θέση και θα εκκινήσει τους αγώνες από τη 14η θέση.

Η μάχη της πολ ποζίσιον ξεκίνησε με τους αναβάτες να ξεχύνονται στην πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο Πέκο Μπανάια βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον εντυπωσιακό Πέδρο Ακόστα και τον Χόρχε Μάρτιν.

Οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας έκαναν και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια με φρέσκο πίσω ελαστικό. Ο Μάρτιν είχε πτώση μαζί με τον ομόσταβλό του, Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος έπεσε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia έκανε έναν εκπληκτικό γύρο στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και πήρε την πολ ποζίσιον τόσο για το απογευματινό Σπριντ όσο και για τον αγώνα της Κυριακής (26/5).

Ο Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo έμεινε στη 2η θέση της κατάταξης, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM.

Ακολούθησαν οι Πέδρο Ακόστα (GasGas), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse), Άλεξ Ρινς (Yamaha), Τζακ Μίλερ (KTM), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo) και Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia).

Η δράση στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τον Αγώνα Σπριντ.

Tags: