Ο Βινιάλες αρνείται ότι υπέγραψε νέα συμφωνία με την Aprilia

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Ο Βινιάλες αρνείται ότι υπέγραψε νέα συμφωνία με την Aprilia

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 31.05.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι υπέγραψε νέα συμφωνία με την Aprilia.

Με τον Αλέις Εσπαργκαρό να αποσύρεται στο τέλος αυτής της σεζόν, η Aprilia ελπίζει να κρατήσει τον Μάβερικ Βινιάλες στην εργοστασιακή της σύνθεση στο MotoGP και να διατηρήσει κάποια σταθερότητα για το 2025.

Η Aprilia θα έχει τουλάχιστον έναν νέο αναβάτη το 2025 λόγω της απόφασης του Εσπαργακρό, αλλά πρόσφατο σχόλιο από τον CEO της Aprilia Racing, Μάσιμο Ρίβολα, φάνηκε να επιβεβαιώνει τον Βινιάλες για την επόμενη σεζόν. Αλλά ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν μια κακή επικοινωνία όταν τα σχόλια του Ρίβολα μετατράπηκαν.

Αρνούμενος ότι έχει υπογράψει οτιδήποτε, ο Βινιάλες είπε στο MotoGP.com: «Βασικά, η κατάσταση ήταν ότι ο Μάσιμο (Ρίβολα) είπε κάτι που όταν μετέφρασαν στα ισπανικά, σήμαινε κάτι διαφορετικό. Έτσι είπα ότι δεν είμαι ακόμα επιβεβαιωμένος. Δεν υπέγραψα κανένα συμβόλαιο. Πρέπει να περιμένουμε. Σε αυτό το σημείο είναι λίγο νωρίς για να αποφασίσουμε.

Πρέπει να καταλάβουμε ποιο θα είναι το μέλλον μου. Αλλά από τώρα έχω όλη μου την εστίαση εδώ. Είναι το εντός έδρας γκραν πρι της Aprilia, οπότε θέλουμε πάντα να τα πάμε πολύ καλά».

Ο Βινιάλες έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές στο «τραπέζι», αλλά όταν ρωτήθηκε για την παραμονή του στην Aprilia, με την οποία έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, ο πρώην αναβάτης της Yamaha είπε:

«Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι να παίρνω το μέγιστο σε κάθε αγώνα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου γιατί θέλω πραγματικά να επαναλάβω αυτό που έκανα στο Όστιν».

Όσον αφορά το θέμα των άλλων κατασκευαστών που ενδιαφέρονται για τον Βινιάλες, η Honda είναι αυτή που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ισπανό αναβάτη.

Αλλά ενώ ένα μεγάλο χρηματικό συμβόλαιο θα μπορούσε να δελεάσει τον Βινιάλες μακριά, η απόδοσή τους στην πίστα τον ανησυχεί, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα σχόλια που έκανε ο 29χρονος.

Μιλώντας στο Motomatters, ο Ισπανός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή η δέσμευσή μου είναι 100% με την Aprilia σίγουρα. Είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος σε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και σε αυτή τη σεζόν, για να βάλω πραγματικά μια πολύ ωραία σεζόν μπροστά.

Αλλά για το μέλλον μου, ακόμα δεν ξέρω. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ το μέλλον, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να βρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Πιστεύεις ότι εκεί (Honda) μπορώ να βρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου; Είναι δύσκολο. Δεν το βλέπω. Ίσως στο μέλλον, δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή είναι περίπλοκο να το σκεφτούμε. Αλλά νομίζω ότι πραγματικά η απόφασή μου θα είναι απλά καθαρή απόδοση και θα προσπαθήσω πραγματικά να πετύχω αυτό που κάνω εδώ».