Ο Βινιάλες με ρεκόρ πίστας πήρε την πρωτιά στις χρονομετρημένες δοκιμές του Σάχσενρινγκ

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia 

Ο Βινιάλες με ρεκόρ πίστας πήρε την πρωτιά στις χρονομετρημένες δοκιμές του Σάχσενρινγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:25 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 05.07.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia βρέθηκε στην κορυφή των χρονομετρημένων δοκιμών του GP της Γερμανίας στην πίστα του Σάχσενρινγκ.

Η χρονομετρημένη περίοδος δοκιμών του GP της Γερμανίας το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) είναι μια από τις σημαντικότερες του τριημέρου, καθώς από αυτήν καθορίζονται τα γκρουπ για τα Q1 και Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (6/7).

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε αυτήν την περίοδο, σημειώνοντας ταυτόχρονα και ρεκόρ πίστας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati, ο οποίος ήταν για μόλις 0,340 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του συμπατριώτη του.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της Trackhouse κατετάγη στην 3η θέση, με τον Πορτογάλο αναβάτη να έχει εντυπωσιακό ρυθμό με την δορυφορική μοτοσικλέτα της Aprilia. Στην 4η θέση ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati

Στην 5η και 6η θέση ακολούθησαν οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati Lenovo, με τον Πέκο Μπανάια να προηγείται του Ενέα Μπαστιανίνι.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramac Ducati κατέλαβε την 7η θέση, μπροστά από τον Πέδρο Ακόστα με την πρώτη KTM. Παρά την πτώση που είχε νωρίς στη διαδικασία, ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της VR46 Ducati βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Μπραντ Μπίντερ της KTM.

Μεγάλος άτυχος των χρονομετρημένων δοκιμών ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος είχε μία άσχημη πτώση, που τον άφησε στην 13η θέση. Ευτυχώς ο Ισπανός της Gresini Ducati δεν έπαθε τίποτα και έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υπόλοιπο τριήμερο.

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 11:50 το πρωί του Σαββάτου (6/7).

Tags: