Ο Ζαρκό περίμενε από τον Μαρκ Μάρκεθ να «εξαφανίσει τον ανταγωνισμό» στην Ducati

Ζοάν Ζαρκό

i

©Honda

Ο Ζαρκό περίμενε από τον Μαρκ Μάρκεθ να «εξαφανίσει τον ανταγωνισμό» στην Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:40 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 25.06.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη με τη Ducati τη φετινή σεζόν στο MotoGP, πράγμα το οποίο έχει εκπλήξει τον Ζοάν Ζαρκό.

Ο Ζοάν Ζαρκό παραδέχτηκε ότι ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ό, τι περίμενε για να προσαρμοστεί στην Ducati.

Ο Μάρκεθ παραμένει στη μάχη του τίτλου πίσω από τους Χόρχε Μάρτιν και Πέκο Μπανάια, οι οποίοι οδηγούν τη μοτοσυκλέτα GP24 σε σύγκριση με τον Ισπανό που είναι στην GP23 που κέρδισε τον περσινό τίτλο.

Ο Μάρκεθ, ο οποίος χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως στην Ducati, ήταν εξαιρετικός για μεγάλο μέρος αυτής της σεζόν. Αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει σε νίκη, πράγμα το οποίο έχει εκπλήξει τον Ζαρκό.

Μιλώντας στο GPOne, ο Ζαρκό είπε: «Στην πραγματικότητα περίμενα να είναι ακόμα πιο δυνατός, τότε συνειδητοποίησα ότι χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί. Νόμιζα ότι θα πετούσε εξαφανίζοντας τον ανταγωνισμό και αντ 'αυτού ο Πέκο έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ο αναβάτης που χειρίζεται καλύτερα την Ducati.

Το κάνει με ένα πολύ καθαρό και ακριβές στυλ. Βλέποντας ότι ο Μαρκ έχει αυτή την ανάγκη να προσαρμοστεί, μου δίνει αυτοπεποίθηση, γιατί όταν λέω ότι πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι, βλέπω ότι ακόμα και ο ισχυρότερος (αναβάτης) πρέπει να το κάνει, ακόμα κι αν το κάνει πιο γρήγορα από μένα. Αυτό με παρακινεί και με κάνει να συνειδητοποιώ ότι σε κάθε μοτοσυκλέτα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να καταλάβω», πρόσθεσε.

Ο Ζαρκό, ο οποίος άφησε την Ducati για να ενταχθεί στη Honda σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την καριέρα του στο MotoGP, έχει δει από πρώτο χέρι πόσο καλή είναι η Desmosedici σε σύγκριση με την αγωνιζόμενη Honda. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Γάλλο αναβάτη να θέλει να γυρίσει τα πράγματα με την ιαπωνική μάρκα.

Η Honda περνάει επίσης μια δύσκολη περίοδο στο WorldSBK, αλλά ο Γάλλος, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Suzuka 8 hours για τη Honda φέτος, παραμένει έτοιμος να παραμείνει στο MotoGP για μερικές ακόμη σεζόν.

Ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί να φύγει για το WorldSBK, ο Γάλλος ανέφερε: «Όχι, διασκεδάζω πολύ στο MotoGP. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό στο MotoGP και με γεμίζει ενθουσιασμό που συνεχίζω να εξελίσσομαι ως αναβάτης. Για μένα παραμένει "η κατηγορία" και είναι η δική μου κατηγορία».