Ποινή τριών θέσεων για τον Μπανάια

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ποινή τριών θέσεων για τον Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 03:14 - 01.06.2024

Ο Πέκο Μπανάια τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες για το περιστατικό με τον Άλεξ Μάρκεθ.

Ο Πέκο Μπανάια τιμωρήθηκε με ποινή για παρεμπόδιση του Άλεξ Μάρκεθ κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Παρασκευής για το ιταλικό MotoGP της πατρίδας του.

Ο Μάρκεθ έκανε χειρονομία θυμωμένα στον δις παγκόσμιο πρωταθλητή αφού καθυστέρησε στα τελικά στάδια, με το περιστατικό να τίθεται αμέσως υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM.

Ο Μπανάια συνέχισε να ηγείται άνετα της περιόδου, με τον Μάρκεθ στην όγδοη θέση, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο πήραν την πρόκριση για το Q2 των κατατακτήριων δοκιμές του Σαββάτου.

Αλλά το βράδυ της Παρασκευής, οι αγωνοδίκες του MotoGP ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους: Ο Μπανάια έλαβε ποινή τριών θέσεων για το γκραν πρι της Κυριακής αφού «οδήγησε αργά και ενόχλησε έναν άλλο αναβάτη #73 στη στροφή 12».

Σύμφωνα με το «πρωτόκολλο ποινής» που εκδόθηκε στις ομάδες, η τιμωρία των τριών θέσεων αντικατοπτρίζει ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 λεπτών των δοκιμών (όταν οι αναβάτες επιδιώκουν την πρόοδο στο Q2), αλλά και ότι ήταν η πρώτη παράβαση του Μπανάια. Η έφεση κατά της ποινής απορρίφθηκε από τους αγωνοδίκες της FIM, οι οποίοι «επιβεβαίωσαν την απόφαση της επιτροπής αγωνοδικών του MotoGP».

Ο Μπανάια ήταν επικριτικός και για τις χειρονομίες του Άλεξ Μάρκεθ, λέγοντας: «Ήμουν έξω από τη γραμμή και φρενάρω. Αλλά, όπως πάντα, είναι καλός σόουμαν. Έκανε όλες αυτές τις χειρονομίες στη μοτοσυκλέτα, δεν ωφελούν , μόνο δείχνουν» είπε.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός είχε άλλη άποψη όταν εξηγούσε τα πάντα. «Ήμουν σε καλό γύρο, βελτίωνα τα επιμέρους, αυτός πήγαινε αργά, από τον δεύτερο τομέα τον είδα ακριβώς μπροστά μου ξαφνικά. Πήγαινε πολύ αργά, αλλά ήλπιζα ότι θα στρίψει. κάποια στιγμή, στην Arrabiata 2 ήλπιζα ότι θα έβγαινε από τη μέση, εκεί τον βρήκα στη μέση, σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που, ευτυχώς, μπόρεσα να τον αποφύγω. Δεν σχολίασε αν πρέπει να υπάρξει τιμωρία. Αφού δεν είναι στο χέρι μου, δεν είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ», δήλωσε.