Στην κορυφή του FP1 του Σάχσενρινγκ ο Μάρτιν, από κοντά ο Μαρκ Μάρκεθ

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Στην κορυφή του FP1 του Σάχσενρινγκ ο Μάρτιν, από κοντά ο Μαρκ Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:57 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 05.07.2024

O Χόρχε Μάρτιν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP της Γερμανίας στην πίστα του Σάχσενρινγκ.

Το γκραν πρι της Γερμανίας ξεκίνησε με το FP1 και σήμανε την επιστροφή στη δράση για το MotoGP έπειτα από το GP της Ολλανδίας. Ομάδες και αναβάτες ρίχτηκαν στην πίστα του Σάχσενρινγκ στη διαδικασία των 45 λεπτών με τους πρωταγωνιστές να είναι οι συνήθεις ύποπτοι.

Ταχύτερος αναβάτης μετά το FP1 ήταν ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, ο οποίος στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας σημείωσε το 1:20,584 και πήρε την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να δίνει μάχη με τον Μάρτιν καθ΄ όλη τη διάρκεια του FP1.

Ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia κατετάγη στην 3η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Ισπανός στο τριήμερο της Γερμανίας θα είναι ο μοναδικός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, καθώς ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Στην 4η θέση ήταν ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την Trackhouse, o οποίος έδειξε εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας εν όψει της συνέχειας του αγωνιστικού τριημέρου.

Στην 5η και 6η θέση ακολούθησαν οι αναβάτες της GasGas Tech3, με τον Πέδρο Ακόστα να είναι ταχύτερος από τον Αογκούστο Φερνάντεθ. Ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati βρέθηκε στην 7η θέση, μπροστά από τον Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati.

Ο Πέκο Μπανάια με τη δεύτερη μοτοσικλέτα της εργοστασιακής Ducati τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Ραούλ Φερνάντεθ της Trackhouse.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Σάχσενρινγκ. Η κατάταξή της θα ορίσει ποιοι οδηγοί θα βρίσκονται στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου (6/7).

Tags: