Τα αδέρφια Μάρκεθ «έσπασαν» ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο 27 ετών στο MotoGP

Μαρκ και Άλεξ Μάρκεθ

i

©Ducati

Τα αδέρφια Μάρκεθ «έσπασαν» ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο 27 ετών στο MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:50 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 08.07.2024

Στο Σάχσενρινγκ, ο Μαρκ και ο Άλεξ Μάρκεθ έγιναν τα πρώτα αδέρφια που μοιράστηκαν το βάθρο στο MotoGP στην σύγχρονη εποχή.

Ο Μαρκ και ο Άλεξ Μάρκεθ εκπλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα όνειρο, που σίγουρα είχαν και οι δύο από την παιδική τους ηλικία. Αυτό είναι ανέβουν μαζί στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP.

Πράγα το οποίο κατάφεραν να πετύχουν στο γκραν πρι της Γερμανίας στην πίστα του Σάχσενρινγκ, με τον Μαρκ να είναι στη 2η θέση και τον Άλεξ να ακολουθεί στην 3η. Οι δύο τους με αυτό το επίτευγμα έγραψαν ιστορία, καθώς αυτό δεν είχε συμβεί στην σύγχρονη εποχή του MotoGP, και για σχεδόν 27 χρόνια στην ιστορία των γκραν πρι.

Το τελευταίο ζευγάρι αδερφών που έφτασε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας ήταν αυτό των Αόκι και Τακούμα Νουμπαούτσου, στο γκραν πρι 500cc του 1997 στην Ίμολα, που διεξήχθη στο Autódromo Enzo e Dino Ferrari, επίσης τον μήνα Ιούλιο.

Μάλιστα τα αδέρφια Μάρκεθ κατέχουν και ένα μοναδικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα είναι τα μόνα αδέλφια που έχουν κερδίσει δυο παγκόσμιους τίτλους την ιδιά σεζόν. Ο Μαρκ το MotoGP και ο Άλεξ την Moto3 το 2014 και ο Μαρκ το MotoGP και ο Άλεξ την Moto2 το 2019. Τα αδέρφια Μάρκεθ μετράνε: 10 τίτλους, 8 από τον Μαρκ και 2 από το Άλεξ.