Ο Μαρίνι θα προσπαθήσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την Honda

Λούκα Μαρίνι

i

©Honda

Ο Μαρίνι θα προσπαθήσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την Honda

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 29.05.2024

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Λούκα Μαρίνι θα προσπαθήσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την Honda ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Λούκα Μαρίνι είναι ο αντικαταστάτης του Μαρκ Μάρκεθ στη Repsol Honda.

Ωστόσο ο Μαρίνι δεν έχει κερδίσει ούτε έναν βαθμό μετά από πέντε γύρους της φετινής σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP. Είναι ο μόνος αναβάτης πλήρους απασχόλησης στην κατηγορία χωρίς βαθμό στην βαθμολογία των αναβατών.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο Μαρίνι θα προσπαθήσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την ιαπωνική ομάδα ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο για να ενταχθεί στη Honda, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ήδη δεσμευμένος για το 2025 με την τρέχουσα ομάδα του. Η παραβίαση του συμβολαίου του θα ήταν ένα περίπλοκο εγχείρημα.

Ωστόσο, η πρώτη σεζόν του Μαρίνι ως εργοστασιακός αναβάτης ήταν κακή μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός δεν έχει καταφέρει να τερματίσει σε φετινό γκραν πρι πάνω από τη 16η θέση.

Επίσης το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως η Trackhouse φαίνεται να είναι ο πιθανός προορισμός του, ομάδα που διευθύνεται από τον Νταβίντε Μπρίβιο. Ο Ιταλός έχει καλές σχέσεις ιστορία με τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα θα είναι αναπόφευκτα το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μαρίνι στο τέλος του 2023, για να αφήσει την VR46 και να ξεκινήσει ένα μακροπρόθεσμο έργο με τη Honda.

Με πέντε αγώνες να έχουν διεξαχθεί φέτος στη κατηγορία, ο Μαρίνι σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν στον πάτο της βαθμολογίας.