Ταχύτερος ο Βινιάλες στα πρώτα δοκιμαστικά του Μουτζέλο

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Ταχύτερος ο Βινιάλες στα πρώτα δοκιμαστικά του Μουτζέλο

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:30 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 31.05.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Μουτζέλο.

Η αγωνιστική δράση στο γκραν πρι της Ιταλίας, τον έβδομο αγώνα του MotoGP στο 2024, ξεκίνησε στη πίστα του Μουτζέλο με το FP1. Ομάδες και αναβάτες ακολούθησαν το πρόγραμμα δοκιμών τους με στόχο να κάνουν όσο πιο γρήγορες γίνεται τις μοτοσικλέτες τους.

Ταχύτερος αναβάτης μετά τη 45λεπτη περίοδο του FP1 ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia. Ο Ισπανός αναβάτης στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε το 1:46,140 και πήρε την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ο οποίος ήταν αργός για μόλις 0,188 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Βινιάλες.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι με την Pramac Ducati κατετάγη στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Πέδρο Ακόστα της GasGas, ο οποίος είχε πτώση στη στροφή 10 της πίστας του Μουτζέλο.

Στην 5η θέση ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati, ενώ στην 6η θέση ακολούθησε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia και πίσω του ήταν ο Άλεξ Ρινς με τη δεύτερη μοτοσικλέτα της Yamaha. Θυμίζουμε πως ο πρώτος στο τριήμερο του GP της Καταλονίας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το MotoGP στο τέλος της χρονιάς.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati Lenovo κατέλαβε την 9η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τη ωριαία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία η οποία θα κρίνει ποιοι αναβάτες θα πάρουν μέρος στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Tags: