Θριαμβευτική νίκη του Μπανάια στο Σάχσενρινγκ, πτώση για τον Μάρτιν

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Θριαμβευτική νίκη του Μπανάια στο Σάχσενρινγκ, πτώση για τον Μάρτιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:54 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 07.07.2024

Ο Πέκο Μπανάια αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του GP της Γερμανίας, μετά από την πτώση του Χόρχε Μάρτιν.

Το γκραν πρι της Γερμανίας, ο ένατος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP είχε ως μεγάλο νικητή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής «κληρονόμησε» τη νίκη από την πτώση του Χόρχε Μάρτιν, δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Στη 2η και 3η θέση ακολούθησαν οι αναβάτες της Gresini Ducati, με τον Μαρκ Μάρκεθ να ηγείται του αδερφού του, Άλεξ.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Χόρχε Μάρτιν ξεκίνησε πολύ καλά και κράτησε την πρωτοπορία του αγώνα, μπροστά από τους Μιγκέλ Ολιβέιρα, Πέκο Μπανάια και Άλεξ Μάρκεθ.

Ο Μπανάια ανέβασε τον ρυθμό του και στους δύο πρώτους γύρους πέρασε διαδοχικά τους Ολιβέιρα και Μαρτιν για να πάρει τα ηνία του αγώνα. Στο μεταξύ, ο Φράνκο Μορμπιντέλι με την Pramac Ducati είχε ανεβεί στην 3η θέση της κατάταξης. Στον αντίποδα, μεγάλος χαμένος από την εκκίνηση ήταν ο Ραούλ Φερνάντεθ, ο οποίος από την 3η θέση έπεσε στην 7η. Ο Μαρκ Μάρκεθ από την 13η θέση σκαρφάλωσε στην 8η.

Στον 7ο γύρο του αγώνα, ο Μάρτιν έφτασε τον Μπανάια και τον πέρασε για να πάρει την πρώτη θέση. Έτσι ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati είχε να ανησυχεί για τον Μορμπιντέλι, ο οποίος του είχε «κολλήσει» από πίσω του. Ο Μορμπιντέλι στον επόμενο γύρο έδειξε την δυναμική της Pramac Ducati και έτσι τον πέρασε για την 2η θέση.

Την ίδια ώρα, ο Μάρτιν άνοιγε τη διαφορά του από τον Μορμπιντέλι, με τους αναβάτες της Pramac Racing να έχουν αποσπαστεί από τον Μπανάια. Πίσω του ήταν οι Άλεξ Μάρκεθ, Ολιβέιρα και Μ. Μάρκεθ. Ο Μπανάια σε εκείνο το σημείο του αγώνα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μορμπιντέλι και τον πέρασε για την 2η θέση.

Ο Ιταλοβραζιλιάνος είχε να ανησυχεί, καθώς πίσω του καραδοκούσαν οι αδερφοί Μάρκεθ. Τα πράγματα για τον Ολιβέιρα δεν εξελίχθηκαν καλά, καθώς έχασε θέση από τους Μ. Μάρκεθ και Ενέα Μπαστιανίνι. Έτσι ο Πορτογάλος της Trackhouse, ο οποίος στον χθεσινό Αγώνα Σπριντ κατέλαβε την 2η θέση έπεσε στην 7η.

Ο Μπανάια από τη στιγμή που ανέβηκε στην 2η θέση μείωνε τη διαφορά του από τον Μάρτιν, όμως ο ρυθμός του Ισπανού της Pramac ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν του Ιταλού.

Πίσω ο Άλεξ Μάρκεθ πέρασε τον Μορμπιντέλι για την 3η θέση, ενώ ακόμα πιο πίσω ο Μορμπιντέλι έδινε μεγάλη «μάχη» με τον Μ. Μάρκεθ για την 4η θέση. Τελικά νικητής από αυτήν την μονομαχία βγήκε ο Ισπανός της Gresini Ducati, παρά το γεγονός ότι είχε επαφή με τον «Μόρμπιντο».

Μπαίνοντας στους δύο τελευταίους γύρους, ο Μάρτιν εκεί που έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα και τη διαφορά από τον Μπανάια δεν απέφυγε να κάνει λάθος και έτσι είχε πτώση. Έτσι ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Μάρτιν και πήρε μία σημαντική νίκη.

Στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν οι αναβάτες της Gresini Ducati, με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι μπροστά από τον αδερφό του, Άλεξ. Ακολούθησαν οι Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Φράνκο Μπορμπιντέλι (Pramac Ducati), Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Μπραντ Μπίντερ (KTM) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse).

Το MotoGP θα κάνει τώρα το καλοκαιρινό του διάλειμμα. Επόμενος αγώνας είναι το GP της Μεγάλης Βρετανίας το τριήμερο 2-4 Αυγούστου.

Tags: