Το GP Ινδίας κινδυνεύει, πιθανή η αντικατάστασή του από το GP του Καζακστάν

Γκραν πρι Ινδίας 2023

i

©Red Bull

Το GP Ινδίας κινδυνεύει, πιθανή η αντικατάστασή του από το GP του Καζακστάν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 29.05.2024

Το GP της Ινδίας είναι εξαιρετικά αμφίβολο να διεξαχθεί, με τους διοργανωτές να βάζουν στο τραπέζι την αντικατάστασή του από το GP του Καζακστάν.

Το ντεμπούτο του Καζακστάν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς ο αγώνας στην Ινδία είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα διεξαχθεί.

Σύμφωνα με το motorsport.com, η θέση της Ινδίας στο καλεντάρι του πρωταθλήματος είναι υπό αμφισβήτηση και είναι πιθανό το GP να μην πραγματοποιηθεί για φέτος.

Επίσης το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα στην πίστα του Μπουντ έχει αργήσει να καταθέσει τις πληρωμές για τον περσινό αγώνα.

Η Dorna έχει δώσει προθεσμία στους διοργανωτές του γκραν πρι της Ινδίας μέχρι τις 20 Μαΐου έτσι ώστε να καταβάλουν τα χρήματα που οφείλουν. Ωστόσο με δεδομένες τις προηγούμενες καθυστερήσεις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό.

Επιπρόσθετα η Dorna σκέφτεται σε περίπτωση ακύρωσης του Ινδικού GP να τοποθετήσει στην θέση του όσον αφορά την ημερομηνία το GP του Καζακστάν το οποίο αναβλήθηκε λόγω των σφοδρών πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Tags: