Έσκασε η «βόμβα» στο MotoGP: Η Aprilia ανακοίνωσε την απόκτηση του Χόρχε Μάρτιν

Χόρχε Μάρτιν

i

©Aprilia

Έσκασε η «βόμβα» στο MotoGP: Η Aprilia ανακοίνωσε την απόκτηση του Χόρχε Μάρτιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 04.06.2024

Η Aprilia ανακοίνωσε πως στη θέση του Αλέις Εσπαργκαρό στην εργοστασιακή ομάδα του Noale το 2025 θα βρίσκεται ο Χόρχε Μάρτιν.

Η Aprilia ανακοίνωσε ότι ο πρωτοπόρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος του MotoGP, Χόρχε Μάρτιν, θα αντικαταστήσει τον Αλέις Εσπαργκαρό για το 2025, με τον Ισπανό να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο.

Θυμίζουμε πως ο Εσπαργκαρό ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το MotoGP στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο ο Ισπανός είναι πολύ πιθανό να αναλάβει ρόλο δοκιμαστή σε κάποια ομάδα του grid.

Η μεταγραφή του Μάρτιν στην Aprilia βάζει τέλος στις εικασίες σχετικά με την πιθανή μετακίνησή του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, η οποία συζητήθηκε έντονα πριν από το ιταλικό GP.

Ο επικεφαλής της Aprilia, Μάσιμο Ριβόλα, δήλωσε: «Είμαστε σε ένα μονοπάτι αδιάκοπης εξέλιξης. Ο Χόρχε είναι ένας αναβάτης με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στους στόχους μας, που έχουμε τεράστια διάθεση στην Aprilia Racing να πετύχουμε.

Ευχαριστώ τον Δρ. Μικέλε Κολανίνο για την ευκαιρία που μας έδωσε. Μιλήσαμε όλοι μαζί το βράδυ μετά τον αγώνα και δίχως να χάσουμε χρόνο πήραμε τις αποφάσεις μας».

Μέχρι στιγμής η ιταλική ομάδα δεν έχει υπογράψει τον δεύτερο αναβάτη της για το 2025. Φαβορί για τη θέση παραμένει ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος νωρίτερα στη σεζόν νίκησε το γκραν πρι του Τέξας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη δεδομένη πλέον πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.