Μπότας: «Ο Χάμιλτον είναι ο ταχύτερος οδηγός του grid, είναι ο πιο γρήγορος όλων στη Formula 1»

Βάλτερι Μπότας - Λιούις Χάμιλτον

i

©Sauber media

Μπότας: «Ο Χάμιλτον είναι ο ταχύτερος οδηγός του grid, είναι ο πιο γρήγορος όλων στη Formula 1»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:43 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 14.08.2024

Ο Βάλτερι Μπότας μίλησε για το πόσο ξεχωρίζει ο Λιούις Χάμιλτον από τους υπόλοιπους οδηγούς στο grid της Formula 1, αλλά επίσης αναφέρθηκε στο ότι ο Βρετανός οδηγός είναι ο γρηγορότερος όλων των εποχών στο άθλημα.

Ο Βάλτερι Μπότας και ο Λιούις Χάμιλτον ήταν teammates για πέντε σεζόν στη Mercedes από το 2017 έως το 2021 με τους δύο οδηγούς να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο να βοηθήσουν την γερμανική ομάδα να κερδίσει πέντε τίτλους κατασκευαστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Ωστόσο, ενώ πέτυχαν τους στόχους της ομάδας, από ατομική άποψη ο Μπότας δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει τον Χάμιλτον κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, με τον Βρετανό οδηγό να κερδίζει τέσσερις τίτλους οδηγών στο μηδέν του Φινλανδού κατά τη διάρκεια του χρόνου τους ως teammates. 

Ο Φινλανδός πιλότος ήταν καλεσμένος στο podcast της Formula 1 με τίτλο «Beyond the Grid». Ερωτηθείς για το ποιον θεωρεί τον ταχύτερο οδηγό του grid, απάντησε: «Για εμένα ο Χάμιλτον είναι ταχύτερος οδηγός του grid. Είναι ο πιο γρήγορος όλων στη Formula 1».

Όταν ρωτήθηκε στο τι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους οδηγούς, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα είναι ενοχλητικά γρήγορος και με τεράστιο ταλέντο. Επίσης, δουλεύει πολύ πιο σκληρά εκτός πίστας απ’ όσο ο κόσμος πιστεύει. Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων, είναι συνήθως ο τελευταίος οδηγός που θα αποχωρήσει από τα paddock. Ο παραπάνω συνδυασμός και η θέλησή του να οδηγεί είναι αυτά που τον κάνουν να αποδίδει τόσο καλά. Η μέση απόδοσή του είναι πάρα πολύ καλή και είναι απίστευτα σταθερός, κάτι που τον κάνει δύσκολο αντίπαλο. Όταν κατάφερνα να τον κερδίσω, ένιωθα φοβερά».