Να που ένα νέο όνομα πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τον Φερστάπεν

Ο Εστεμπάν Οκόν στο Μόντρεαλ

i

©Pirelli

Να που ένα νέο όνομα πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τον Φερστάπεν

Δημήτρης Μπαλής • 09:09 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Σε περίπτωση που είχε το ίδιο αυτοκίνητο με τον Φερστάπεν, ο Εστεμπάν Οκόν θεωρεί ότι θα ήταν νικητής.

Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Άλλοι μπορούν, άλλοι όχι, αλλά το θέμα είναι πως όλοι αυτόν κυνηγούν. Κάποτε, όταν... αλώνιζε στις πίστες ο Λιούις Χάμιλτον, ο Μαξ Φερστάπεν έλεγε πως αν οι δυο τους είχαν το ίδιο μονοθέσιο, ο Ολλανδός θα ήταν εκείνος που θα κέρδιζε. Να, όμως, που η ιστορία στη Formula 1 γύρισε... τούμπα και ο Φερστάπεν είναι αυτός που «αλωνίζει». Και όπως ο ίδιος τόνιζε πως θα μπορούσε να κερδίσει τον Χάμιλτον, έτσι και τώρα βρέθηκε ο οδηγός που θεωρεί ότι έχει τις δυνατότητες να νικήσει τον δις πρωταθλητή. Το όνομά του... Εστεμπάν Οκόν.

Ο Γάλλος μαζί με τον «πιλότο» της Red Bull, μάλιστα, είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι στον ίδιο θεσμό και αυτό συνέβη το 2014 στην ευρωπαϊκή Formula 3, όταν ο Οκόν κατάφερε να αναδειχτεί πρωταθλητής, έστω και αν ο τωρινός οδηγός της Red Bull είχε κερδίσει περισσότερους αγώνες.

Με τα χρόνια να περνούν, φτάσαμε στο 2021 και το 2022, όπου ο Φερστάπεν κέρδισε δύο τίτλους στη Formula 1, οδεύει για τον τρίτο συνεχή φέτος, με τον Οκόν από τη μεριά του να βολοδέρνει με την Alpine στο μέσον του γκριντ, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό. Έως τώρα, σε όλη του την καριέρα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, έχει μία νίκη και δύο βάθρα.

Ωστόσο, ο Οκόν πιστεύει πως αν είχε κι αυτός μια Red Bull να διαχειριστεί, θα κατάφερνε να κερδίσει τον Φερστάπεν. «Αν είχαμε το ίδιο μονοθέσιο, θα πάλευα για τον τίτλο. Ο Φερστάπεν κάνει καταπληκτική δουλειά, κυριαρχεί με τη Red Bull, αλλά δε με νοιάζει ποιος είναι ο οδηγός. Θέλω να διεκδικώ το πρωτάθλημα, πάντα πίστευα σε εμένα, υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής», σημείωσε ο Οκόν.

Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος έχει επικριθεί μερικές φορές για τον επιθετικό τρόπο οδήγησής του, αλλά αυτό δεν τον πτοεί, δεν συμφωνεί 100% και καταλήγει. «Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να νομίζουν οι άνθρωποι πως είμαι σκληρός. Είμαι πάρα πολύ ήρεμος. Απλά, αυτός είναι ο τρόπος οδήγησής μου. Ίσως να είναι αλήθεια, αλλά εγώ χαίρομαι έτσι όπως αγωνίζομαι».

Tags: