Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποκαλύπτει γιατί αποσύρθηκε από την Formula 1 μετά την επιτυχία του τίτλου του 2016

Νίκο Ρόσμπεργκ

i

© Getty Images

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποκαλύπτει γιατί αποσύρθηκε από την Formula 1 μετά την επιτυχία του τίτλου του 2016

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:49 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 14.08.2024

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ «ανέβηκε» στην κορυφή της Formula 1 με τη Mercedes και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2016 και γρήγορα μετά αποχώρησε, αποκαλύπτοντας τον λόγο.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο Λούις Χάμιλτον ανέπτυξαν μία από τις πιο έντονες αντιπαλότητες της Formula 1 καθώς μάχονταν για την δόξα του τίτλου ως team mates της Mercedes, μια συνεργασία, όπου ο Βρετανός πιο συχνά έβγαινε στην κορυφή όσον αφορά τις επιτυχίες τίτλου, κερδίζοντας τα πρωταθλήματα του 2014 και του 2015.

Ωστόσο την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά του Ρόσμπεργκ να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά, και όπως αποδείχθηκε, μόνο ο χρόνος που θα έκανε μετά από αυτή την επιτυχία επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη Formula 1.

Ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Χάμιλτον αν φύγει από τη Mercedes;
FORMULA 1

20:02 - 20.04.2023

Ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Χάμιλτον αν φύγει από τη Mercedes;

Οι εικασίες έχουν αυξηθεί γύρω από το μέλλον του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1, παρά τους δικούς του ισχυρισμούς ότι σκοπεύει να συνεχίσει με τη Mercedes για μια ζωή. Αλλά αν ο επτά φορές πρωταθλητής φύγει τα επόμενα δύο χρόνια, ποιος θα μπορούσε να καλύψει το κενό;

Και μιλώντας σε συνέντευξή του για το περιοδικό Men's Health, ο Γερμανός οδηγός «έριξε» περισσότερο φως στο γιατί πήρε μια απόφαση «σοκ» εκείνη την εποχή.

«Φοβόμουν ότι κάποια στιγμή δεν θα ήμουν αρκετά καλός και ότι καμία ομάδα δεν θα με ήθελε πια. Ήθελα να αποφασίσω για τον εαυτό μου», είπε ο 37χρονος.

Πράγματι, ήταν επιθυμία του Ρόσμπεργκ να αποχωρήσει από τη Formula 1 ενώ ήταν ακόμα στο αποκορύφωμά του, αντί να συνεχίσει και ενδεχομένως στο μέλλον να περάσει σε μια περίοδο παρακμής, αν και ήταν μόλις 31 ετών όταν επέλεξε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Στον τελευταίο αγώνα του 2016 ο οποίος έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι στις 27 Νοεμβρίου 2016, οι δύο οδηγοί της Mercedes εκκίνησαν απ' τις δύο πρώτες θέσεις και τερμάτισαν στις ίδιες. Όμως για τον Λιούις Χάμιλτον, το γεγονός πως κέρδισε τον αγώνα δεν αρκούσε για να τον στέψει για 3η συνεχή χρονιά παγκόσμιο πρωταθλητή. Για να συμβεί αυτό έπρεπε κι ο Γερμανός να τερματίσει σε θέση εκτός βάθρου. Εφόσον λοιπόν αυτό δε συνέβη, ο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε το πρώτο του και μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είχε πετύχει κι ο πατέρας του ο Φινλανδός Κέκε Ρόσμπεργκ το 1982.