Ενδιαφέρον από ομάδες της Formula 1 για την επαναφορά του Ρικιάρντο στο grid

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Print Screen

Ενδιαφέρον από ομάδες της Formula 1 για την επαναφορά του Ρικιάρντο στο grid

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:52 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι εκτός grid της Formula 1 φέτος και σε εφεδρικό ρόλο για τη Red Bull, αλλά, καθώς επέστρεψε στα paddock για πρώτη φορά στο γκραν πρι της Αυστραλίας, υπήρξε μια φήμη σχετικά για το μέλλον του.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι τρίτος οδηγός της Red Bull φέτος, έχοντας φύγει από τη McLaren ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ο Αυστραλός οδηγός βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1 με τη νέα του ιδιότητα, συμμετέχοντας σε σημαντικά καθήκοντα μάρκετινγκ, ενώ είναι επίσης σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα. 

Ο 33χρονος μπορεί να έχει αρκετούς πιθανούς μνηστήρες για μια θέση στο grid του 2024, εάν αποφασίσει ότι θέλει να αγωνιστεί ξανά στη Formula 1.

Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του στην F1 και αν θα επιστρέψει σε αγωνιστική θέση. Ο Ρικιάρντο πρέπει να αποφασίσει μόνος του αν το θέλει αυτό, και θα χρειαστεί επίσης πιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις ομάδες.  

Αλλά φαίνεται ότι το ενδιαφέρον ήδη υφίσταται. Ερωτηθείς για την προοπτική υπογραφής του Αυστραλού, ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Γκούντερ Στάϊνερ, δεν απέκλεισε συζητήσεις αργότερα μέσα στο έτος - αν και κατέστησε σαφές ότι θα δώσει στους Kέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ κάθε ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους.

«Είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγή οδηγού για την επόμενη χρονιά, οπότε ας δούμε τι κάνουμε με αυτούς τους οδηγούς. Σίγουρα, κάποια στιγμή, ίσως μιλήσω μαζί του, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα γιατί αν οι δύο μας κάνουν καλή δουλειά, νομίζω ότι εκεί στέκομαι με αυτό. Όλοι θα θέλουν να μιλήσουν με τον Ντάνιελ. Στο τέλος της σεζόν, ίσως ξέρει ξανά τι θέλει να κάνει και θα είναι ενδιαφέρον για όλους στην F1. Αυτή τη στιγμή θέλω να μάθω... Έχουμε έναν νέο οδηγό φέτος (Χούλκενμπεργκ) που έχει κάνει μόνο δύο αγώνες, οπότε πρέπει να του δώσουμε μια μικρή ευκαιρία!»

Ο Στάϊνερ δεν έχει επίσης καμία αμφιβολία ότι ο Ρικιάρντο θα έχει άλλους πιθανούς μνηστήρες. Η Alpine μπορεί να είναι μία από αυτές εάν η γαλλική συνεργασία του Εστεμπάν Οκόν και του Πιερ Γκασλί δεν λειτουργήσει και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ ήταν σε συζητήσεις με τον Αυστραλό πριν οριστικοποιήσει το τρέχον ζευγάρι του.

«Είχαμε συζητήσεις με τον Ντάνιελ και καταλήξαμε στον Πιερ, όταν έγινε διαθέσιμος. Έχει υπογράψει με τη Red Bull τώρα, αλλά νομίζω ότι είναι ένας φανταστικός οδηγός αγώνων, είναι ακόμα νέος και δεν θα εκπλαγώ αν επιστρέψει στους αγώνες στο μέλλον», δήλωσε ο Σαφνάουερ στη Μελβούρνη.