Ο Φερστάπεν στην πεντάδα των πλουσιότερων αθλητών του κόσμου, κάτω των 25 ετών
i

©redbullcontentpool.com/

Ο Φερστάπεν στην πεντάδα των πλουσιότερων αθλητών του κόσμου, κάτω των 25 ετών

Δημήτρης Μπαλής • 12:59 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 14.08.2024

Στη λίστα του Forbes, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, είναι στην 3η θέση.

Με γεμάτους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς είναι ο Μαξ Φερστάπεν και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία.

Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997, μόλις 25 ετών, ο Ολλανδός οδηγός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, συμπεριλήφθηκε στην λίστα του Forbes, με τους πιο πλούσιους αθλητές κάτω των 25 ετών. Μάλιστα βρίσκεται στην 4η θέση.

Χάρη στις πρόσφατες επιτυχίες του στη F1, με τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών, και μια νέα συμφωνία με τη Red Bull που τον «δένει» με τους κόκκινους ταύρους έως το 2028, ο Φερστάπεν αποκόμισε 64 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο Ολλανδός είναι αρκετά πίσω από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος λέγεται ότι κέρδισε 120 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια προήλθαν από κέρδη εκτός γηπέδου, όπως συμφωνίες χορηγίας και αμοιβές εμφάνισης σε διάφορους χώρους.

Ανάμεσα στον Εμπαπέ και στον Φερστάπεν, βρίσκεται ο σταρ του NFL Κίλερ Μάρεϊ, ο οποίος απέκτησε 70,5 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ (52 εκατομμύρια δολάρια) και ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς (47,2 εκατομμύρια δολάρια).

Σε προηγούμενη ανάλυση του Forbes, από τον Νοέμβριο του 2022, ο Φερστάπεν ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της F1, με τον Ολλανδό να αποσπά το συγκεκριμένο στέμμα από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της σειράς κάθε χρόνο από το 2013!

Θεωρώντας, λοιπόν, ότι ο Φερστάπεν έχει πολλά ακόμα να κατακτήσει, ταυτόχρονα θα αυγατίσει και τις τραπεζικές του καταθέσεις, με ενδεχόμενο να αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα σε λίστες πλουσίων. Ισως να είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί ποδοσφαιριστές όπως οι Εμπαπέ και Χάαλαντ, για τους οποίους θα ξοδευτούν πολλά εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια, όμως μπορεί να φιγουράρει ψηλά στις λίστες.

Tags: