O Κάρλος Σάινθ επίσημα στην Williams από το 2025

O Κάρλος Σάινθ επίσημα στην Williams από το 2025

Sportal newsroom 20:27 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 01.08.2024

Μία φοβερή κίνηση ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα η Williams, στην προσπάθεια της να ανακάμψει και να ανέβει επίπεδο στη Formula 1. Με επίσημη ανακοίνωση λοιπόν γνωστοποίησε την απόκτηση του Κάρλος Σάινθ για το 2025.

Ο Ισπανός οδηγός ήξερε πως δεν υπολογιζόταν από την Ferrari, μετά την προαναγγελία της έλευσης, του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Λουίς Χάμιλτον για την επόμενη χρονιά και έτσι έψαχνε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Και το βρήκε αμέσως μετά το Βελγικό Grand Prix, που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και την αποχή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι το τριήμερο 23-25 Αυγούστου, όταν η δράση αρχίζει ξανά στην Ολλανδία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυετές συμβόλαιο ανάμεσα σε οδηγό και ομάδα. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι μιλούν για δύο χρόνια και δυνατότητα επέκτασης για περαιτέρω χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εα βίντεο για την επόμενη μέρα στη καριέρα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που ανακοινώνω ότι θα γίνω μέλος της Williams Racing από το 2025 και μετά»,

Ο Κάρλος Σάινθ θα αποτελέσει μαζί με τον Αλεξάντερ Άλμπον το δίδυμο πιλότων στην Williams και θα ηγηθεί στην προσπάθεια αναβάθμισης των Βρετανών, ενώ θα αγωνίζεται με το νούμερο 55. Μέχρι τώρα ο Ισπανός μετρά τρεις νίκες καριέρας, 23 βάθρα και πάνω από 1100 βαθμούς συνολικά, που τον κατατάσσουν στα σπουδαιότερα ονόματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.