Όλα αλλάζουν στη Nissan Formula E Team
i

Nissan Formula E Team / © NISSAN

Όλα αλλάζουν στη Nissan Formula E Team

Δημήτρης Μπαλής • 16:54 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 20.08.2024

Με δικό της όνομα, νέους οδηγούς και νέο χρώμα, στην 5η της χρονιά στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Πολλές αλλαγές για τη Nissan στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, Formula E, του 2023.

Η εταιρεία θα συμμετάσχει για 5η χρονιά, στην 9η σεζόν του θεσμού, με δικό της όνομα, Nissan Formula E Team, καθώς αναλαμβάνει την πλήρη κυριότητα όλων των λειτουργιών της στη Formula E.

Nissan Formula E Team / © NISSAN

Παράλληλα, το νέο μονοθέσιο NISSAN e-4ORCE 04, της νέας πολυαναμενόμενης εποχής Gen3 του πρωταθλήματος, θα έχει ένα εντυπωσιακό χρωματικό μοτίβο από άνθη κερασιάς.

Επίσης, η Nissan Formula E Team θα διαθέτει ένα νέο δίδυμο οδηγών για την επερχόμενη σεζόν, συνδυάζοντας την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό. Ο Γάλλος, Νόρμαν Νατό, επιστρέφει στη Formula E (δεν έτρεξε το 2022), ενώ δεύτερος οδηγός θα είναι ο Γαλλο-Αργεντινός Σασά Φενεστράζ.

Και οι δύο ξεκινούν δοκιμές με το νέο μονοθέσιο Gen3 στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, στη Βαλένθια, 13-16 Δεκεμβρίου.

Η 9η σεζόν θα περιλαμβάνει 15 προγραμματισμένους αγώνες (ορισμένοι διπλοί, στην ίδια πίστα), συμπεριλαμβανομένων των παρθενικών σε Ινδία, Νότια Αφρική και Βραζιλία, πριν το κλείσιμο της χρονιάς στο E-Prix του Λονδίνου. Εναρκτήριος αγώνας στο Μεξικό, στις 14 Ιανουαρίου.

Για το 2023, η Nissan Formula E Team θα συνεργαστεί με τη Shell, και την The Woolmark Company.

Nissan Formula E Team / © NISSAN

Η Shell αναπτύσσει εξειδικευμένα λιπαντικά για ηλεκτρικά οχήματα (Shell E-fluids), ενώ διαθέτει και δίκτυο για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (Shell Recharge).

Η Woolmark Company θα είναι τεχνικός συνεργάτης της ομάδας, για την ανάπτυξη ενός κιτ υψηλής απόδοσης χρησιμοποιώντας μαλλί Merino. Μαλακό στο δέρμα, το μαλλί Merino προσφέρει ασυναγώνιστες ιδιότητες διαχείρισης υγρασίας, θερμορύθμισης και αναπνοής, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή σε ένα περιβάλλον κορυφαίων επιδόσεων.