Ποια F1; Ο αγώνας με τα διώροφα λεωφορεία είναι ό,τι καλύτερο (vid)
i

©PrtScr twitter

Ποια F1; Ο αγώνας με τα διώροφα λεωφορεία είναι ό,τι καλύτερο (vid)

Κώστας Τσιακλής • 14:30 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 14.08.2024

Ο αγώνας με τα διώροφα λεωφορεία της Μεγάλης Βρετανίας ίσως είναι ότι πιο ωραίο και περίεργο που μπορεί να δει κανείς.

Μπορεί η Formula 1 και το Moto GP να «κλέβουν» την παράσταση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όμως σίγουρα αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ο αγώνας με τα διώροφα λεωφορεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν τις κόντρες του Λιούις Χάμιλτον και του Μαξ Φερστάπεν όμως όπως ισχυρίζονται πολλοί τα πιο ωραία κρύβονται στα απλά πράγματα. Αυτό αποδεικνύεται και από ένα βίντεο με διώροφα λεωφορεία να τρέχουν και να κάνουν κούρσες. Αυτό ίσως είναι το πιο περίεργο αλλά και το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να δει κάποιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στο παρελθόν είδαμε και άλλες περίεργες τέτοιες μονομαχίες. Μια από αυτές ήταν αυτή που διοργάνωσε η Top Gear μεταξύ ενός περιπολικού, ενός ασθενοφόρου και μιας πυροσβεστικής. Όπως είναι γνωστό τα συγκεκριμένα οχήματα θα πρέπει να είναι γρήγορα για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες για τις οποίες χρησιμοποιούνται.

Η Τop Gear λοιπόν έβαλε στην πίστα της τα οχήματα των συγκεκριμένων υπηρεσιών και τοποθέτησε διάφορα εμπόδια τα οποία θα έπρεπε να περάσουν με επιτυχία. Εννοείται πως φυσικά υπήρχε και η κατάλληλη χρονομέτρηση.

Ο Στιβ Φίλμπι εργάζεται στον πυροσβεστικό σταθμό του Στόρινγκτον και επί της ευκαιρίας σχολίασε το πυροσβεστικό όχημα που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν (πλέον έχει αποσυρθεί). Συγκεκριμένα είπε: «Ήταν υπέροχο για το πλήρωμα να δει την παλιά μας αντλία να συνεχίζει να είναι δυνατή στο Top Gear το απόγευμα της Κυριακής. Πολλοί από τους διατηρημένους πυροσβέστες μας θυμούνται ότι υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη αντλία και έτσι έφερε πολλές αναμνήσεις για το πλήρωμα».

Ο Φρέντι Φλίντοφ ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και θέλησε να αστειευτεί για τον λόγο που επέλεξε να καθίσει στο αυτοκίνητο της πυροσβεστικής. «Επέλεξα την πυροσβεστική υπηρεσία αμέσως γιατί όλοι θέλουν να είναι οδηγοί πυροσβεστικής. Εάν δεν είναι αρκετά καλοί για να το κάνουν αυτό, τότε πηγαίνουν στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασθενοφόρου. Έτσι λειτουργεί σωστά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags: