Ποιο είναι το πιο πετυχημένο 1-2 στο βάθρο, όλων των εποχών;

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον στο βάθρο της Μελβούρνης

i

©Pirelli

Ποιο είναι το πιο πετυχημένο 1-2 στο βάθρο, όλων των εποχών;

Δημήτρης Μπαλής • 15:00 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 14.08.2024

Δύο εν ενεργεία οδηγοί έχουν μοιραστεί τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, ανοίγοντας σαμπάνιες τις περισσότερες φορές.

Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Αλμπέρτο Ασκάρι, Νίκι Λάουντα, Νέλσον Πικέ, Άιρτον Σένα, Αλέν Προστ, Νάιτζελ Μάνσελ, Μίχαελ Σουμάχερ, Μίκα Χάκινεν, Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Όλοι οι παραπάνω αποτελούν την αφρόκρεμα των οδηγών στη Formula 1 όλων των εποχών. Έχουν κατακτήσει παγκόσμια πρωταθλήματα, έχουν σημειώσει σπουδαίες και μεγάλες νίκες, ενώ έχουν επίσης βρεθεί στο βάθρο πάρα πολλές φορές.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το καλεντάρι «έφυγε» από τα... αρχαία χρόνια και πέρασε στη μοντέρνα εποχή, οι ευκαιρίες για βάθρο/νίκες/τίτλους πολλαπλασιάστηκαν, με συνέπεια να δημιουργηθούν κάποια νέα ρεκόρ, όπως για παράδειγμα ποιοι οδηγοί έχουν βρεθεί στο βάθρο τις περισσότερες φορές και πιο συγκεκριμένα στις δύο πρώτες θέσεις είτε ο ένας είτε ο άλλος.

Στο Νο.5, Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας έχουν ανοίξει σαμπάνιες μαζί, αναφορικά με τις δύο πρώτες θέσεις, συνολικά 23 φορές. Αρκετά χαμηλά για την κλάση τους, αλλά λογικό, σύμφωνα με τους αγώνες που διεξάγονταν τότε, βρίσκονται ο Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα με 25, ενώ στο Νο.3 της κατάταξης, ο Χάμιλτον έχει για... παρέα τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός με τον Βρετανό έχουν βρεθεί μαζί στις δύο πρώτες θέσεις του πόντιουμ συνολικά 26 φορές, πέντε λιγότερες από όσες έχουν βρεθεί ο Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ και αυτές είναι 31.

Τέλος, το καλύτερο δίδυμο ever, είναι των δύο σπουδαίων οδηγών, του Βρετανού με τον Μαξ Φερστάπεν. Έχουν τις περισσότερες παρουσίες με 35, με πιο πρόσφατη την Ισπανία, εκεί όπου ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος και ο Ολλανδός πρώτος. Και αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, δεν αποκλείεται να συναντηθούν ξανά στο 1-2, ανοίγοντας κι άλλα μπουκάλια.

Αναλυτικά

1 Χάμιλτον-Φερστάπεν 35

2 Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ 31

3 Χάμιλτον-Φέτελ 26

4 Προστ-Σένα 25

5 Χάμιλτον-Μπότας 23

Tags: