Προειδοποιήσεις του Αλόνσο στον Φερστάπεν για το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στην F1

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον στο βάθρο της Μελβούρνης

i

©Pirelli

Προειδοποιήσεις του Αλόνσο στον Φερστάπεν για το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στην F1

Δημήτρης Μπαλής • 09:14 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 14.08.2024

Μπορεί οι δύο οδηγοί να έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ισπανό να δώσει μερικές συμβουλές.

Στην προειδοποίηση πως πολλά μπορούν να αλλάξουν στη Formula 1 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανατρέποντας τα πάντα, προχώρησε ο Φερνάντο Αλόνσο. Αποδέκτης όλων αυτών είναι ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος τούτη τη στιγμή είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, τρίτο δικό του στη σειρά, αν έρθει, έχοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Σέρχιο Πέρες στη βαθμολογία. Ο Αλόνσο, που κατάφερε να αναδειχτεί πρωταθλητής το 2005 και 2006 με Renault, μίλησε στο πρακτορείο ΡΑ, σημειώνοντας πως η κυριαρχία της Red Bull, θα συνεχιστεί, αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει.

Με την επέκταση των αγώνων στους 24 και την αλλαγή των κανονισμών το 2026, ο Φερστάπεν έχει αρκετό χρόνο μπροστά του να φτάσει στην κατάκτηση κι άλλων πρωταθλημάτων, προειδοποιώντας, όμως, πως κάποια στιγμή, όλα μπορούν να αλλάξουν. «Έως ότου αλλάξουν οι κανονισμοί το 2026, η Red Bull θα συνεχίσει να μάχεται για τους τίτλους, άρα ο Φερστάπεν θα έχει πάμπολλες ευκαιρίες να κερδίσει. Είναι νέος, το καλεντάρι θα αυξηθεί στους 24 αγώνες, τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά, άρα θα υπάρχουν 24 ευκαιρίες για νίκη. Θα έχει πολλές πιθανότητες να καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Όταν κέρδισα εγώ δύο πρωταθλήματα, πίστευα πως θα κέρδιζα μερικά ακόμα, άρα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει, γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα», ανέφερε ο Αλόνσο.

Ναι μεν η κυριαρχία της Red Bull είναι αδιαμφισβήτητη τώρα, αλλά στο γκριντ υπάρχουν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές, 10 νικητές γκραν πρι και υποσχόμενα ταλέντα, όπως οι Σαρλ Λεκλέρ και Λάντο Νόρις. Ακόμα και στην ηλικία των 41, ο Αλόνσο οδηγεί φανταστικά και εξασφαλίζει πολλά βάθρα, που τον έχουν βοηθήσει να βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών, πίσω μόνο από το δίδυμο της Red Bull.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός δεν ξεχνάει τον Λιούις Χάμιλτον, τον οποίο χαρακτηρίζει ικανότατο, ούτε τη Mercedes, που έχει δείξει στο παρελθόν, πόσο γρήγορα μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. «Ο Χάμιλτον θα προσπαθήσει να κατακτήσει και όγδοο τίτλο. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα το κάνει του χρόνου ή στο μέλλον, αλλά θα του παρουσιαστεί σίγουρα η ευκαιρία. Η Mercedes είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και εξίσου δυνατός είναι και ο Χάμιλτον. Δεν ξέχασε να οδηγεί από τη μια χρονιά στην άλλη. Το αυτοκίνητο της Mercedes δεν είναι ευκολοδήγητο ούτε γρήγορο, αλλά βλέπετε κι εσείς πως κάθε Σαββατοκύριακο ο Χάμιλτον είναι εκεί. Τέταρτος, πέμπτος, τέταρτος, ενώ ήταν δεύτερος στην Αυστραλία. Παίρνει ό,τι μπορεί από το αυτοκίνητο», κατέληξε ο Αλόνσο, που με λίγα λόγια προβλέπει πτώση της Red Bull το 2026 από τον θρόνο, αλλά και ενδεχόμενη επιστροφή του Χάμιλτον στην κορυφή.

Tags: