Σάινθ: «Φεύγω απ' τη Ferrari, εάν...»

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Eric Alonso/Getty Images

Σάινθ: «Φεύγω απ' τη Ferrari, εάν...»

Δημήτρης Μπαλής • 15:26 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 14.08.2024

Ίσως από τη Ferrari το εκλάβουν αυτό σαν απειλή ή σαν προειδοποίηση, με τον Κάρλος Σάινθ να θέλει να τελειώνει με το θέμα του συμβολαίου του.

Αρκετές είναι οι φορές στο παρελθόν που ο Κάρλος Σάινθ έχει αναφέρει πως θέλει να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του. Ναι μεν το υπάρχον ολοκληρώνεται το 2024, αλλά θέλει από τα τέλη του 2023, το πολύ αρχές του 2024 να γνωρίζει αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη Ferrari, διαφορετικά θα αναγκαστεί να ψάξει αλλού την τύχη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2024 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο και τους άλλου οδηγού της Ferrari, του Σαρλ Λεκλέρ, με τον οποίο η ομάδα ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωσή του, κάτι που δεν γίνεται στην περίπτωση του Ισπανού.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο δεύτερος πιέζει πρόσωπα και καταστάσεις, διότι αν δεν γίνουν τα «θέλω» του πράξεις, θα αποχωρήσει από τη Ferrari, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Δεν θέλω να λέω ψέματα, δεν θέλω να ξεκινά η σεζόν, γνωρίζοντας πως θα είναι η τελευταία του συμβολαίου μου. Θέλω να ξέρω τι γίνεται στο μέλλον. Είχα κάποιες παρόμοιες καταστάσεις με τις Red Bull (σ.σ. Toro Rosso) και Renault και ξέρω πως το να μην γνωρίζεις το μέλλον σου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν επαγγελματία οδηγό», σημείωσε ο Ισπανός οδηγός της Ferrari και κατέληξε.

«Για αυτόν τον λόγο, μία από τις προτεραιότητές μου τον ερχόμενο χειμώνα θα είναι να ξεκαθαρίσω τις προθέσεις μου. Είναι κατανοητό πως για μένα, πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίσω μια μέρα με τη Ferrari, κάτι το οποίο έχω επαναλάβει πολλές φορές. Αυτή θα είναι η προτεραιότητά μου τον χειμώνα. Αν δεν γίνει κάτι, θα αναγκαστώ να αναζητήσω άλλη ομάδα».

Βάση της τωρινής κατάστασης, o Σάινθ έχει πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς ξεπερνά τον Λεκλέρ στη βαθμολογία των οδηγών. Από την άλλη, όμως, μπορεί η Ferrari να μην του έχει δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσε να τα έχει κάνει καλύτερα, σύμφωνα με την άποψη πολλών.

Tags: