Σε βαρύ κλίμα, λόγω της απώλειας του Κρεγκ Μπριν ξεκινά το ράλι Κροατίας στο WRC (vid)

Στα χρώματα της Ιρλανδίας είναι βαμμένα τα i20N της Hyundai

i

©Hyundai Motorsport

Σε βαρύ κλίμα, λόγω της απώλειας του Κρεγκ Μπριν ξεκινά το ράλι Κροατίας στο WRC (vid)

Δημήτρης Μπαλής • 19:50 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 14.08.2024

Σε ένδειξη πένθους στα χρώματα της Ιρλανδίας είναι βαμμένα τα i20N της Hyundai.

Όταν χάνεις έναν οδηγό, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από έναν αγώνα ράλι, τότε δύσκολα το μυαλό σου πηγαίνει στο αγωνιστικό μέρος.

Κι ενώ προχθές (18 Απριλίου) κηδεύτηκε ο Κρεγκ Μπριν, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από το ράλι Κροατίας, η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα σεβαστή τη μνήμη του με πολλούς τρόπους.

Να θυμίσω ότι ο Μπριν σκοτώθηκε όταν με το Hyundai i20N βγήκε εκτός δρόμου σε ολισθηρές συνθήκες και χτυπώντας σε φράχτη, ένας πάσσαλος διαπέρασε το παράθυρο και τον χτύπησε στο σώμα, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο συνοδηγός του Τζέιμς Φούλτον ευτυχώς δεν έπαθε κάτι.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Μπριν

Η Hyundai, δεχόμενη τις απόψεις της οικογένειας και των φίλων του Κρεγκ, ότι το ανταγωνιστικό πνεύμα του Κρεγκ θα ήθελε να συνεχιστεί ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου και να συμμετάσχουν οι συμπαίκτες του, αποφάσισε να πάρει μέρος στον αγώνα βάφοντας από μπλε – γαλάζια τα αγωνιστικά της στα χρώματα της Ιρλανδίας (πράσινο – άσπρο – πορτοκαλί). Επίσης, δεν αντικατέστησε τον αδικοχαμένο οδηγό της με κάποιον άλλο, και θα παραμείνει με δύο οδηγούς στον αγώνα (Νεβίλ και Λάπι). Πέραν τούτου, τα αυτοκίνητα φέρουν ειδικά αυτοκόλλητα με το όνομα του Κρεγκ Μπριν. Παράλληλα, θα υπάρχει και βιβλίο συλλυπητηρίων στο χώρο του σέρβις, για όσους θεατές θέλουν να υπογράψουν.

Τα αυτοκόλλητα στα Hyundai i20N στη μνήμη του Κρεγκ Μπριν ©Hyundai Motorsport

Ενδειξη σεβασμού και από την Toyota

Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος στη μάχη της διεκδίκησης των τίτλων οδηγών και κατασκευαστών, ωστόσο επειδή η Hyundai μένει με δύο αυτοκίνητα να μπορούν να δώσουν βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και η Toyota αποφάσισε ο Ελφιν Εβανς να μην προσμετρηθεί στη διαδικασία των βαθμών στους κατασκευαστές, αλλά μόνο στη βαθμολογία των οδηγών.

Πώς πάμε στον αγώνα της Κροατίας

Στο 4ο ράλι της χρονιάς, σε άσφαλτο αυτή τη φορά, ο Σεμπαστιάν Οζιέ, έχοντας κερδίσει σε Μόντε Κάρλο και Μεξικό (δε συμμετείχε στη Σουηδία), πήγε στην Κροατία με +3 βαθμούς μπροστά από τον Τιερί Νεβίλ. Ο Γάλλος, που τρέχει σε επιλεγμένους αγώνες φέτος, δε θέλει απλά να υπερασπιστεί τη νίκη του 2021, αλλά θέλει να παραμείνει η Toyota με 3 στα 3 κερδισμένα ράλι στην Κροατία, από τότε που μπήκε στο καλεντάρι (2021), καθώς εκεί πέρυσι κέρδισε ο Κάλε Ροβάνπερα (τρίτος φέτος στη βαθμολογία), επίσης με Toyota GR Yaris.

Η Toyota ταχύτερη στο shakedown ©Toyota GAZOO RACING

«Ακόμη κι αν η νοοτροπία είναι διαφορετική χωρίς το (πλήρες) πρωτάθλημα, εξακολουθώ να έχω τον ίδιο στόχο: να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ και να σημειώσω μερικές νίκες και καλούς πόντους για την ομάδα», είπε ο Οζιέ.

Ο Οτ Τάνακ της M-Sport Ford, είναι τέταρτος στη βαθμολογία. Ο Εσθονός, παρέα με τον Πιέρ-Λουί Λουμπέ, στη μπλε οβάλ ομάδα, θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην κορυφή και να ξεπεράσουν τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Μεξικό.

Ο Ρονάνπερα ταχύτερος στα δοκιμαστικά

Χωρίς να επηρεάζουν τη σειρά εκκίνησης, το τελικό σετάρισμα των αυτοκινήτων έγινε σήμερα Πέμπτη, όπου ο Ροβάνπερα έκανε τον καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τους: Τάνακ, Οζιέ και Λάπι.

Η εκκίνηση έγινε πριν λίγο στο Ζάγκρεμπ, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή με 8 ειδικές διαδρομές, ακόμα 8 θα γίνουν το Σάββατο και 4 την Κυριακή που θα ολοκληρωθεί ο αγώνας με 301,26 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Tags: